Välj rätt arbetskläder för trädgårdsarbetet

Välj rätt arbetskläder

Inlägget görs i samarbete med Reflexa

Som husägare så finns det lite olika bestyr i trädgården som du behöver utföra årligen. Dessutom kan det krävas ganska mycket arbete för att den ska se välskött och frisk ut. Här gäller det att säkerställa att gräset är välklippt, buskarna klippta och att du utför den årliga trimningen av dina fruktträd för att du ska få mycket frukt under säsongen.

Givetvis kan du använda dig av de kläder som du har hemma när du ska utföra dessa jobb, men det är inte alltid som de ger rätt skydd eller är ett passande val. Framförallt om du ska utföra arbeten som inkluderar lite tyngre maskiner eller verktyg. Såhär väljer du rätt arbetskläder för arbetet i trädgården!

När ska kläderna användas?

Det kanske allra viktigaste att ha i åtanke när du köper arbetskläder är när de ska användas. Lite olika typer av jobb kräver kläder som ger lite olika typer av skydd. Här kan du bland annat kika på Reflexa arbetskläder, men valet på marknaden är stort så gör ett val som också faller inom din budget.

Om du ska utföra ett arbete där det finns risk för att stenar, grus eller gräs kan studsa upp i ditt ansikte så kanske arbetskläderna även bör kombineras med skyddande glasögon. Handskar är också ett nödvändigt tillbehör för lite olika typer av arbeten utomhus.

Gör ett säsongsbaserat val

Om vädret är krävande eller om det är väldigt varmt vill du inte att arbetskläderna ska kännas begränsande. En god rörelsefrihet och komfort bör alltid vara A och O när du köper arbetskläder. En annan viktig punkt att ha i åtanke är att de är säsongsbaserade. De bör vara tillräckligt varma eller ventilerade, för att du varken ska frysa eller känna dig för varm.

Många arbeten i trädgården är ganska krävande och du kommer få upp en högre puls. För att du ska kunna arbeta bekvämt, är det viktigt att kläderna anpassas efter väder och vind. En fördel är också om dina arbetskläder är både vind- och vattentåliga, ifall du skulle överraskas av regn eller dåligt väder.

Glöm inte val av skor

Men inte bara valet av arbetskläder är viktigt. När du utför bestyr i trädgården, så kommer dina fötter även vara i riskzonen. Framförallt om du kommer lyfta stenar, tunga stockar eller arbeta med kraftfulla maskiner. Valet av skor är därför också en viktig punkt att ha i åtanke.

Skorna bör vara skyddande och gärna vara försedda med stålhätta, ifall du skulle råka tappa något tungt på foten. Dessutom behöver de vara bekväma att använda i flera, flera timmar.

Om du bara har dessa saker i åtanke så kommer du att få mer gjort i trädgården och även kunna arbeta på ett säkrare sätt!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar