Välj rätt strumpor för ditt arbete

Välj rätt strumpor för ditt arbete

Inlägget görs i samarbete med Gus textil

Att välja strumpor på morgonen kanske kan ses som en ganska ointressant syssla och många lägger heller inte ner särskilt mycket tanke bakom sitt val. Men faktum är att valet av strumpor inför dagen har större betydelse än du kanske tror. Framförallt när du utför tyngre arbeten, tränar eller kommer att bära skor större delen av dagen har valet ännu större betydelse för att dina fötter ska må bra och du även ska känna dig mer bekväm. Såhär väljer du rätt arbetsstrumpor!

Vad ska man tänka på vid köp av arbetsstrumpor?

Att välja rätt strumpor handlar inte bara om att kika på dess design, färg och form. Det tillkommer faktiskt flera andra faktorer som kommer att ge dig ett skönare arbetspass och även hålla dina fötter glada.

Material har stor betydelse

Beroende på årstid är det också viktigt att du väljer ett par arbetsstrumpor som är tillverkade av rätt material. Merinoull är till exempel ett mycket bra val för hela året, då det leder bort fukt och även håller dina fötter varma. Detta innebär att det inte kommer att bildas fukt i skorna och detta kommer att ge dig både mer bekvämlighet under dagen, men bidrar också till att dina skor håller längre.

Extra stöd i hälen

Ett vanligt förekommande problem med strumpor är att hälen går sönder. Särskilt vanligt är det om du har ett något mer krävande jobb som innebär tunga lyft, mer aktivitet och rörelser under dagen. Detta kommer att belasta din häl och då även fina fötter mer, vilket innebär att det är viktigt att du väljer rätt strumpor.

Många arbetsstrumpor är tillverkade med en förstärkt häl och ger också extra stöd för dina anklar, vilket innebär att strumporna håller längre och skyddar även dina fötter under arbetets gång.

Med eller utan kompression?

Om du står upp och arbetar hela dagen eller har ett tyngre jobb där du lyfter mycket så kan blodcirkulationen i dina ben påverkas. Det kan då ger dig flera fördelar om du väljer ett par arbetsstrumpor som ger lite extra stöd och kompression. Fördelen med stödstrumpor är att de sätter igång blodcirkulationen och gör att du kan fokusera på ditt jobb istället för ömma ben och fötter.

Har priset någon betydelse vid val av strumpor?

Om du kikar runt lite efter nya strumpor att köpa kommer du snabbt bli förvånad över utbudet och framförallt hur stor prisskillnaden är mellan olika modeller på marknaden. Du kan hitta ett par strumpor för runt 50 kronor och sedan lite dyrare varianter för några hundralappar. Har då priset verkligen någon betydelse?

Du behöver inte alltid lägga flera hundralappar för att kunna hitta ett bra strumpor som ger dig rätt stöd. Men priset speglar oftast kvaliteten på strumporna, vilket material de är gjorda av och också hur längre de kommer att hålla. Det kan därför vara värt att lägga lite extra av din budget på arbetsstrumpor, då detta kommer att hjälpa dig spara pengar i det långa loppet. Välj rätt strumpor och du kan få ett betydligt bekvämare arbetspass!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar