Ge vardagsrummet ett ansiktslyft med våra snabba tips

Ge vardagsrummet ett ansiktslyft med våra snabba tips

Inlägget innehåller sponsrat innehåll.

Vardagsrummet är det rummet i alla hem där många av oss spenderar den mesta av vår vakna tid. Därför är det ju bara naturligt att inreda vardagsrummet med fokus på både bekvämlighet och snygg design. En skön soffa och en stor tv är dock inte allt som gör ett vardagsrum. Här har vi samlat ett par fiffiga tips som kan göra ditt vardagsrum ännu bättre.

Skapa förändring runt tv:n

I de flesta vardagsrum är tv:n i centrum och är rummets hjärta. När familjens favoritserie går på tv eller när ni har en romantisk filmkväll på helgen är det tv:n som står i fokus. Men med så mycket fokus på just tv:n är det lätt att glömma alla små detaljer runt tv:n.

Den största och kanske viktigaste detaljen runt tv:n är tv bänken. Idag kan man hitta mängder av tv-bänkar i olika material. färger och modeller. Hos din möbelbutik kan du till exempel hitta både enklare modeller med ett par lådor till större varianter som ramar in tv:n med både lådor och vitrinskåp.

När du väl valt tv bänk kan du ställa ett par personliga saker runt tv:n. Kanske ett par souvenirer från dina resor eller små och snygga objekt som är en förlängning av din personlighet. Har barnen skapat små konstverk i skolan kan du ställa dessa bredvid tv:n så att de små får känna sig extra uppskattade.

Uppgradera till ett nytt modern soffbord

Traditionella och simplare soffbord fyller en enkel funktion och har gjort det i många år. De flesta av oss har ett vanligt soffbord som består av fyra ben och en bordsskiva. Men idag kan man hitta massor av soffbord som ger dig mer förvaringsmöjligheter i vardagsrummet. Många av dessa modeller har dessutom bordsskivor som går att lyfta för att avslöja dolda förvaringsytor.

Ett nytt soffbord kan låta dig förvara fjärrkontroller, handkontroller, böcker och andra saker du vill ha nära till hands utan att de står i vägen när ni ställer fram fika på bordet. Med alla olika material och färger man kan välja mellan finns det definitivt minst ett par bordmodeller som kommer att passa perfekt i ditt vardagsrum.

Ett par nya textilier kan skapa enorm förändring

Finns det ett billigt och enkelt sätt att ge vardagsrummet en helt ny look? Ja och det är dessutom ett perfekt sätt att anpassa rummet efter din egen personliga stil. Nya textilier kan göra så otroligt mycket för hur ett rum känns. Byt till exempel ut kuddfodralen på soffkuddarna och hela soffan kommer att kännas som ny.

Vill du förnya soffbordet utan att behöva köpa ett helt nytt bord? Skaffa en snygg bordsduk i din favoritfärg och vips så har soffbordet fått sig en makeover. En lite större investering som kan rama in rummet och göra hela vardagsrummet mer välkomnande är att köpa en snygg matta.

Ryamattor, traditionella bomullsmattor och persiska mattor passar alla in i olika rum, men det som är gemensamt för alla dessa är att en snygg matta verkligen kan komplettera ett rum som inget annat.

Häng upp nya, snygga gardiner som antingen kompletterar inredningen i rummet eller skapar en snygg kontrast med unika färger. Gardiner påverkar dessutom ljuset i rummet när solen skiner in genom fönsterna. Just ljus och hur du kan använda ljus för att påverka hela rummets atmosfär är vårt nästa tips.

Ljus, ljus och mera ljus

Vilken sorts ljus du har i ett rum har en otroligt stark påverkan på hur ett rum upplevs. Du kan testa själv genom att flytta bords- eller golvlampor mellan olika rum och tända kombinationer av de olika lamporna och se vilken enorm skillnad lite ljus kan göra.

I vardagsrummet kan du skapa en mysig atmosfär inför fredagsmyset med en golvlampa med uppåtriktat ljus. Vill du framhäva dina snygga möbler eller inredningsdetaljer på väggar eller i bokhyllor? Några välriktade spotlights både drar blickarna mot dina personliga saker i bokhyllan och framhäver dina möblers snygga detaljer.

Skapa en personlig hörna som bara är för dig

Vill du ha en plats i hemmet som bara är för dig? En liten oas i vardagen där du kan koppla av och bara finnas i stunden med dig själv? Då kan en liten personlig hörna i vardagsrummet vara den perfekta lösningen.

Vad behöver man för att skapa en “jag-hörna”? En skön sittplats är det första du behöver välja. En skön fåtölj, massagestol eller en bakåtlutande vilstol är alla perfekta val. Komplettera med en fotpall och ett bord där du kan ställa din kopp te, ditt vinglas eller din skål med dina favoritsnacks. Ställ gärna en golvlampa i hörnet så att du når lampknappen från din sittplats och kan släcka lampan om du vill ta en tupplur.

När du har dina möbler kan du komplettera din personliga lilla relaxhörna med en härlig filt och ett par böcker eller veckotidningar på sidobordet. Det här är din egen hörna, lägg till allt som hjälper dig att slappna av och njuta av stunden. Levande ljus, kanske ett stort doftljus, eller en korsordsbok, du vet ju själv vad som kan göra din stund bättre. Använd din personliga hörna för att koppla av efter en stressig dag på jobbet eller börja din lördagsmorgon här med en härlig kopp kaffe medan du tittar ut genom fönstret.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar