Takläggning – vi ger dig de bästa tipsen!

Takläggning - Allt du behöver veta när du lägger nytt tak!

Inlägget publiceras i samarbete med BTF Plåtslageri

Du kanske haft tankar på att lägga nytt tak på din bostad eller behöver renovera det efter en olycka. En vattenläcka är exempelvis en vanlig anledning till takläggning. Då är det mycket viktigt att ta tag i problemet så fort du upptäckt det för att undvika att kostnaden skenar iväg och att du behöver bygga om hela ditt tak. 

Men vad behöver du tänka på vid takläggning och vem bör du vända dig till? Vi ger dig den kunskap du behöver så du kan lägga om ditt tak snabbt och enkelt!

Välj rätt tak utefter ditt hus

Att lägga nytt tak är en stor investering som bör hålla under väldigt många år och därför är det ytterst viktigt att allt blir rätt under processen. Materialet som du väljer på ditt tak måste passa till ditt hus. Olika material väger olika mycket och därför behöver du ha en god kunskap om hur mycket din husbyggnad klarar av innan du köper takplattor. Exempelvis så kan betong vara för tungt för en del hus och då kanske ett tegeltak kan vara ett bättre alternativ för dig.

Byta tak eller renovera?

Det är en mycket viktig fråga, i vissa fall behöver du inte byta ut hela ditt tak utan det kan bara vara några enstaka plattor som behövs bytas ut. Det kan påverka både kvaliteten och priset för det färdiga taket. Ifall taket på din byggnad är väldigt skadat så är det inte lönt att bara renovera några enstaka delar.

Det är framförallt något som du borde kolla med ett proffs, som kan åka och kolla på din byggnad och ge dig en bedömning för just ditt tak. På Takläggning Stockholm hjälper de dig att få en god uppfattning av för- och nackdelar med allt nytt eller delvis takrenovering.

Kan man använda gamla pannor på taket?

Om du äger ett par gamla tegelpannor i ett mycket bra skick så går även de att användas på taket. De enda problemet som kan uppstå är ifall de kommer passa in med tanke på formen och färgen. Detta är helt en smaksak, en del gillar att formen och färgerna skär sig lite för en mer personlig touch, medan andra föredrar ett mer stilrent resultat.

Vad kostar takläggning?

Självklart så går olika typer av tak för olika priser. Det är exempelvis en skillnad på att laga eller lägga om ett nytt papptak och är inte samma sak som att renovera ett plåt- eller betongtak. Genom att kontakta professionella takläggare kan du ofta få en gratis offert efter att de gjort sina bedömningar kring vad för material och hur mycket jobb just ditt tak behöver. Det är viktigt att ha i åtanke att priserna kan komma att ändras ifall de framkommer någon information under arbetets gång som inte märktes från första början.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar