Terrazzo – kakel och klinker för nytt liv och mer lyx

Terrazzo - kakel och klinker för nytt liv och mer lyx

Det är inte alltid lätt att hitta rätt när det är dags för nytt kakel och klinker. Oavsett om det är hemmet som ska renoveras eller ett kontor som ska få sig ett upplyft är valmöjligheterna många i den enorma djungeln. Konst stenen terrazzo skapar med sin otroliga design en känsla av nytt liv och en lyxigare känsla vart du än stöter på den.

Under 70-talet var terrazzo trenden som störst, och nu har den tidlösa designen kommit tillbaka för att stanna. Terrazzo är ett konstverk som går att beundra hur länge som helst och svårt att slita blicken från. I denna artikel ska vi gå in lite djupare på vad terrazzo egentligen är, vart den fantastiska konst stenen kommer från och hur den bäst passar in!

Vad är terrazzo – trenden inom kakel och klinker?

Terrazzo är en konststen med sitt ursprung från antikens Grekland och Italien som betyder terrass på italienska. Tillsammans med bland annat krossad marmor, cement, granit och annat stenmaterial framställs terrazzo som en så kallad cementmosaik. Trots en tusenårig historia bakom sig är konst stenen trendigare än någonsin och passar perfekt som bland annat bänkskivor, bord, kakel och klinker i såväl kök som badrum.

Terrazzo varierar mycket i både mönster och färg för att du ska kunna välja en unik design utformad för att passa just dig. Från livfulla och färgglada pasteller till neutrala toner passar terrazzo in överallt och drar genast uppmärksamheten till sig på grund av sin speciella och exklusiva utformning. Vi kan kort och gott beskriva terrazzo i sin helhet som en unik, vacker och lekfull konststen som dessutom är extremt hållbar och klarar av mycket slitage.

Att tänka på när du ska välja kakel och klinker

Viktigt att tänka på när det är dags att välja kakel och klinker är att använda dig av ett hållbart material såsom terrazzo, pålitliga leverantörer och butiker samt erfarna plattsättare. Innan det är dags för dig att anlita någon som hjälper till med renoveringen tipsar vi om att besöka bkr.se där du enkelt kan hitta företaget du letar efter.

Har du däremot tänkt göra allt själv finner du även information, tips och råd om applicering och montering av kakel och klinkerplattor hos Byggkeramikrådet. Oavsett av vilken anledning du tittade in här hoppas vi att du fått lite ideér och inspiration. Kanske blir ditt nästa badrum eller kök byggt i ett elegant terrazzo mönster!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar