Tvätta bilen hos en biltvätt

Tvätta bilen hos en biltvätt

Inlägget presenteras i samarbete med Waxy

Smuts på bilens lack är en av bilen största fiender och genom att tvätta din bil regelbundet håller den sin glans mycket bättre. Under vintern bör bilen tvättas en gång i veckan och under sommaren ungefär var fjortonde dag, förmodligen oftare än vad du tänkt behövs. Att tvätta bilen så ofta är inte något som många prioriterar, eller har tid för.

Med hjälp av en professionell biltvätt kan du både tvätta din bil effektivt och till ett mycket bra pris. Vem vill inte att en biltvätt ska ske snabbt och utan eget besvär?

Genom att få din bil professionellt tvättad gör du det dessutom på ett mycket miljövänligt sätt, där du även får möjligheten att få den tvättad på både in-och utsidan. 

Varför borde man tvätta sin bil ofta?

Det är viktigt att tvätta bilen ofta, och det på grund av många anledningar. Bland annat så tar bilens lack skada och kan mattas av om du låter all smuts och salt sitta kvar. Slask är något som kan stänka upp och som fastnar både på sidorna och under din bil.

Om smutsen råkar fastna på lacken så kan man se saltet som vita partier i smutsen. Saltet sliter på din bil och därför borde du inte vänta alltför länge med att tvätta din bil under vintern. Om du dessutom vill att bilen ska behålla sin glas och fräschhet under en lång period så är regelbunden tvätt att rekommendera.

Ännu en viktig anledning till att tvätta bilen ofta är att en smutsig bil syns sämre i mörker. Det eftersom lacken, lamporna och registreringsskylten tappar sin reflekterande förmåga. Det är mycket viktigt att ditt registreringsnummer är synligt och om det sitter smuts för kan du riskera att få en mycket tråkig bot på 1500 kronor.

Hur ofta borde man tvätta bilen?

Om du använder din bil varje dag så är det en oskriven regel att tvätta den minst en gång i månaden, helst oftare för att inte få tråkiga slitskador och dålig lukt i din bil. En rekommendation är att du tvättar din bil både på ut-och insidan samtidigt. Men självklart är det något som är upp till dig, hur ofta du väljer att tvätta din bil.

Kan jag tvätta min bil när det är minusgrader ute?

På äldre modeller så finns det en risk att dörrarna och låsen kan frysa fast efter en biltvätt, men det finns en del saker du kan göra för att undvika det från att hända. Några tips är att tvätta bilen i solljus, värma upp den innan och tvätta av med varmt vatten.

Du kanske är rädd för att bilen ska vara lika smutsig nästa morgon igen, men oavsett typ av väder så lönar det alltid sig att tvätta bilen regelbundet. Vad väntar du på, låt någon annan göra jobbet åt dig med en praktisk biltvätt!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar