Vilken typ av säng är du på jakt efter?

Vilken typ av säng är du på jakt efter?

För en del kan det kännas som ett stort projekt med att finna en passande säng, medan andra känner att de har full koll. Oavsett så förkortas tiden på att leta upp olika alternativ genom att titta på olika sajter istället för att köra till olika butiker.

Det blir mer bekvämt med att sitta hemma och söka runt, och man sparar tid. Dessutom kan man jämföra direkt med hur det ser ut i sitt sovrum idag och hur man vill ha det. Därmed samtidigt söka runt på sociala medier, bloggar och annat för att finna inspiration. Även om man vet exakt hur ens sovrum ser ut, så kan det kännas lättare med att se rummet framför sig med de olika alternativ man får upp på skärmen.

Korrekt säng för din kropp

Självklart vill man investera i en säng som även har en design som man gillar och som passar in i ens sovrum. Efter inköp av en ny säng är det meningen att den ska vara hållbar under många år, så det är en god idé med att tänka över köpet ordentligt innan man slår slag i saken.

Om du är osäker på vilken typ av sängar som finns på marknaden, så börja med att läsa på om detta och fundera sen på hur du brukar sova som bäst. Behöver du till exempel en hårdare eller mjukare madrass? Sover du på ett särskilt sätt och brukar du vakna med värk i exempelvis höfter eller nacke?

Steg till rätt madrass på din säng

Det finns några steg man kan tänka på för att vara mer säker på att man finner korrekt alternativ av säng. Vilken typ av madrass använder du idag? Känns den bra för din kropp eller kan det vara läge med en ny variant. Om du exempelvis föredrar att ligga på sidan eller på rygg är det vanligtvis bättre med en mjukare typ av madrass.

Andra faktorer att tänka på är din kroppstyngd. Generellt sätt sägs det att ju tyngre man är, desto fastare säng ska man ha. Men det beror även på hur lång du är. Kortare personer har många gånger större nytta av hårda madrasser jämfört med de som är längre. Som en person som är 180-190 cm lång kanske du ska titta på en madrass som är 210 cm lång och med en medelhård fasthet.

Det här är bara några riktlinjer att tänka på. Det kan finnas andra faktorer med din kropp som bestämmer val av säng och madrass. Så det kan vara bra med att provligga några modeller innan du gör ditt slutgiltiga val.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar