Så köper du byggvaror bäst på nätet

Är det äntligen dags att renovera? Många svenskar väljer att ta saken i egna händer nu när hemarbete har blivit alltmer accepterat. Den svenska e-handel har växt ordentligt det senaste året och handeln med byggvaror följer samma trend. Här är några av fördelarna:

  • Bättre priser
  • Lättare att jämföra priser och utbud
  • Större utbud och lagertillgång
  • Smidigt att byta och returnera
  • Slipp trängsel och undvik distraktion
  • Lättare att beräkna kostnader

Att renovera hus och lägenhet

Bostaden är en viktig investering och det lönar sig verkligen att vara noggrann vid renovering. Många nätbutiker delar inspirationstips som berör allt ifrån byggnadstekniska metoder, material och inredningsdetaljer. En bygghandel har vanligtvis sina favoritleverantörer och sina specialområden, så det lönar sig verkligen att ta del av andras erfarenheter. Medan vissa återförsäljare riktar sig till dig som vill bygga hus har andra nischade lösningar för komprimerade ytor hemmet i innerstaden. De större kedjorna är ofta inriktade på brett utbud, förmånliga priser och hög tillgänglighet.

Kontroll över kostnaderna

Att beställa byggmaterial på nätet ger kontroll över utgifterna. Oavsett om man ska kalka om badrummet, bygga hus eller göra en totalrenovering är det en fördel att få allt samlat på samma faktura. Att anlita hantverkare kan vara nödvändigt och om materialet beställs på nätet vet man exakt vad pengarna går till. De hantverkare som anlitats kan i lugn och ro skriva sin inköpslista som du sedan godkänner och beställer online. Om material blir över kan det smidigt returneras och komma till nytta någon annanstans.

Viktiga tips gällande näthandel med byggvaror

Fysisk butik
Kolla upp närmsta fysiska butik
Det kan vara bra att kolla in hur långt det är till närmsta fysiska butik. Det kan finnas anledning att besöka butiken för mindre kompletteringar i sista minuten och byten.

Leverans
Se efter vilka alternativ som finns för leverans
De olika butikerna använder olika leveransmetoder. Kan kunden bestämma dag och tidpunkt för leveransen, eller måste någon vara på plats under ett visst tidsintervall? Det är också en bra idé att kolla vem som betalar för leveransen och eventuella returer.

Spara all dokumentation, även order- och leveransbekräftelser
En god ide kan vara att skapa en projektpärm där all dokumentation sparas. Då blir det enkelt att hitta artikelnummer och kontaktuppgifter för att till exempel söka fram manualer eller göra en kompletterande order.

Undersök avtal vid köp från utlandet
Den som planerar att handla med ett företag utan för Sverige och EU behöver kolla upp vilka regler som gäller för respektive land vid införsel av byggvaror.

Ett effektivt sätt att höja värdet på bostaden

Det kan verka lockande att skjuta på nästa renovering för att fylla hemmet med trendiga inredningsdetaljer. Jag vill inte förringa att design, färg och form gör livet i bostaden mer angenämt. Samtidigt höjer mer grundliga åtgärder värdet på själva bostaden och det finns vissa investeringar som alltid lönar sig när det kommer till renovering. Några av dem är växthus, dubbelgarage, pool och kamin. Bergvärme och andra energibesparande åtgärder som sänker driftskostnaderna är något som marknaden förväntas värdera högt inom överskådlig framtid.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar