Hur inreder man bäst med en U-soffa?

Hur inreder man bäst med en U-soffa?

Kanske du redan har en U-soffa, eller funderar på att köpa en? Att inreda med en U-soffa kan vara både funktionellt och visuellt tilltalande, men det gäller att göra på rätt sätt. Läs mer om soffor och inredning här. Det du ska göra allra först, det är att bestämma var i rummet din U-soffa ska stå. Den kan vara en central punkt i vardagsrummet eller placeras längs en vägg, beroende på rummets layout och dina preferenser.

Om du vill att soffan ska stå mitt i rummet så kan du ha den som en naturlig avskiljare för olika funktionella områden i rummet. Du kan då placera soffans rygg mot tv:n, så att du får en slags TV-tittarzon och då kan du använda den sidan för att skapa en mysig sittgrupp med ett kaffebord.

Vill du hellre den ska stå mot en vägg, kanske om du har ett begränsat utrymme eller föredrar att ha en öppen känsla i rummet så går det bra med. För det frigör mer golvyta och ger rummet en luftigare känsla.

Fler bra tips för inredning med U-soffa

Det är inte fel att komplettera din U-soffa med matchande möbler som soffbord, sidobord och hyllor. Det så att du får en balanserad inredning samt att du även då får praktiska ytor för att ställa saker eller dekorera med växter och accessoarer. Välj färger och mönster som kompletterar U-soffans tyg och stil. Du kan använda kuddar, plädar och dekorativa kuddar för att lägga till färg och textur i rummet.

Använda din U-soffa

U-soffan kan vara en perfekt plats att skapa en mysig hörna. Lägg till mjuka kuddar och plädar för extra komfort och överväg att placera bra belysning i anslutning till den.

En mycket viktig sak att tänka på är soffans mått och proportioner. Se till att U-soffan passar i rummet och inte överväldigar det. Mät utrymmet noggrant och välj en U-soffa som passar i storlek och form.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar