Bästa robotdammsugaren 2024 – Förenkla din städning hemma!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar
Bästa robotdammsugaren

Bästa robotdammsugaren 2024 – Med en robotdammsugare kan du spara massor av tid på att städa ditt hem, eftersom denna maskin gör större jobbet åt dig. Genom att installera den i hemmet kan du alltid komma hem till skinande rena golv, någonting som vi alla kommer att uppskatta. Men vilken modell ska man då välja?

I denna artikel har vi jämfört olika tester och recensioner för att sedan kunna välja ut våra tre favoriter. Dessutom hade vi modellernas pris, prestanda och användarvänlighet i åtanke. Högst upp på listan hittar du S6 MaxV från varumärket Roborock. Marknadens bästa robotdammsugare i vår mening!

Topp 3 robotdammsugare bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Roborock S6 MaxV

 • Flera funktioner
 • Stilren design
 • Med moppfunktion
 • Drifttid: 180 minuter

Varumärket Roborock har med S6 MaxV säkerställt att du får mycket för pengarna, samtidigt som robotdammsugaren även har en design som gör att den smälter in i ditt hem. Med mängder av funktioner och inkluderad moppfunktion, kan du få ditt hem skinande rent på nolltid – helt utan att du behöver slösa din egna energi. Istället kan du lägga tid på någonting som är roligare än städning.

Vid fulladdat batteri har robotdammsugaren en drifttid på 180 minuter, dessutom går den snabbt att ladda. Några andra utmärkande funktioner är att den har försetts med Alexa röststyrning och att den är kompatibel med varumärkets applikationer, som gör att du kan styra dammsugaren direkt i mobilen.

Sorry, no prices available at this time.

2. Xiaomi Mi Robot – Mycket prisvänlig!

 • Drifttid: 150 minuter
 • Med trappsensor
 • Tvättbart filter
 • Enkel att tömma

Robotdammsugaren Mi Robot kanske inte är marknadens mest avancerade modell, men för sitt pris är den väldesignad, enkel att använda och kommer med mängder av olika funktioner. Maskinens tvättbara filter gör den enkel att rengöra och inbyggd trappsensor gör att du aldrig behöver oroa dig för att robotdammsugaren ska gå sönder. Ett perfekt val för dig som har en budget, men som också bor i ett hushåll med fler än en våning.

Denna modell har en drifttid på 150 minuter och sidoborstar är perfekt för vrån och kanter som dammsugaren kommer åt. Helt enkelt en modell som hamnar högt på vår topplista av en anledning!

Sorry, no prices available at this time.

3. Ecovacs Deebot T9 – Mycket bra prestanda!

 • Drifttid: 175 minuter
 • 2 stycken sidoborstar
 • Avancerad sensor
 • Sugeffekt: 3000 Pa

Med Deebot T9 kan du städa på ett smidigare sätt. Denna premiummodell har försetts med mängder av bra funktioner, men kostar aningen mer vilket är varför den hamnar på en tredjeplats. För dig som letar efter en robotdammsugare som är mer avancerad, kommer denna dammsugare dock inte göra dig besviken.

Bland annat har denna robotdammsugare en längre drifttid på 175 minuter och ett förbättrat sug på 3000 Pa. En annan bonus är att den har en mer avancerad sensor, som känner av fler saker i hemmet och analyserar rummet på ett bättre sätt. Smakar det, så kostar det!

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om robotdammsugare:

Kan man använda en robotdammsugare om man har husdjur?

Även du med barn eller husdjur kan absolut använda en robotdammsugare. Eftersom maskinen är utrustad med en sensor känner den av vart din vän sitter och kan då ta en alternativ sväng eller undvika objekt. Eftersom golvet även tenderar att bli mer smutsigt när man har husdjur kommer en robotdammsugare att vara en lite extra tidssparande investering.

Hur känner maskinen av vart den ska städa?

Det är maskinens inbyggda sensor som känner av exakt vart golven är smutsiga eller gör att dammsugaren kan undvika att åka ner för trappan eller objekt. Beroende på hur avancerad sensorn är kommer maskinen också att ha ett högre pris. Men en robotdammsugare som har en mer avancerad sensor kommer också att ge ett bättre resultat.

Vad ska man tänka på vid köp av robotdammsugare?

Det är framförallt två saker du ska tänka på. Hur stora ytor behöver rengöras och hur mycket möbler och stående objekt har du framme?

Större ytor kräver en robotdammsugare med en längre drifttid och även en utvecklad sensor som gör att maskinen kan städa runt objekten och möblerna i ditt hem. Har du mindre ytor så är dock drifttiden inte den största prioriteten, men kan ändå ge dig fler fördelar. Du vill inte ständigt behöva ladda batteriet eller investera i en robotdammsugare som inte är anpassad för ditt hushåll.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vi vet hur monotont och tråkigt det kan vara att städa i längden. Har du mindre barn i hushållet eller husdjur, behöver du också städa mer frekvent. Att investera i en robotdammsugare kommer att spara dig massor av tid och energi. Det finns även idag modeller som är mer prisvänliga än för några år sedan!

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på topplistan var det några saker som vi hade i särskild beaktning. Maskinens prestanda, drifttid och funktioner var bara några av de saker som vi kikade på för att kunna skapa denna topplista som inkluderar någonting för alla. Gör ett val som passar dig och kom hem till ett golv som är skinande rent varje dag!

Källor och referenser:

https://www.pricerunner.se/test/robotdammsugare
https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/robotdammsugare
https://ulrikkelund.com/hushall/tvatt-disk-stad/robotdammsugare-test/

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar