Bästa ångmopp 2023 – Rengör dina golv utan kemikalier!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar
Bästa ångmopp

Bästa ångmopp 2023 – Tycker du om att ha ett rent och fräscht hem, men vill slippa onödiga kemikalier? Då är en ångmopp ett alternativ du borde kika på. En ångmopp är ett mycket miljövänligt städredskap som kommer med en hel del fördelar.  

Det finns många olika modeller och det kan därför vara svårt att veta vilken som passar dig bäst. Här nedan listar vi våra favoriter och den bästa ångmoppen 2023! 

Topp tre ångmoppar bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Kärcher FC5I Ångmopp 

 • Kraftfull och effektiv 
 • Dammsugare och ångmopp i ett 
 • Enkel manövrering 
 • Extra lång sladd 

Vinnaren av vårt test är Kärcher FC 5. Detta är en mycket kraftfull och effektiv ångmopp försedd med många smarta funktioner. Med denna får du både en dammsugare och en mopp i ett. Tack vare detta sparar du en hel del tid men även massa energi. Ångmoppen är försedd med två olika vattentankar och även två rullar försedda med mikrofiberdukar.  

Dessa rullar roterar mycket snabbt vilket gör din städning betydligt mycket enklare. Ångmoppen har en smidig manövrering och du kan enkelt styra moppen med en hand. Denna går utmärkt att använda på hårt golv såsom trä, sten, kakel och plast. Du får möjligheten att använda den på flera ställen i hemmet.  

Utöver det så torkar golvet otroligt snabbt, på endast två minuter. Ångmoppen är även försedd med en extra lång sladd, vilket är mycket smidigt då du inte behöver koppla in och koppla ur så fort du rör dig till ett annat rum.  

2. Ångmopp Tvins H2O – Smidig förvaring! 

 • Avtagbar ångningsapparat 
 • Fällbart handtag 
 • Ställ in ångnivån 
 • Säker användning 

Ångmopp Tvins H2O är en ångmopp som rengör dina golv och mattor på ett mycket effektivt sätt. Du kan välja mellan att använda den som en mopp eller en bärbar ångningsapparat. Ångmoppen har ett inbyggt vattenfilter och garanterar även en säker användning.  

Handtaget är fällbart vilket gör den smidigare att förvara när den inte används. På denna ångmopp kan du dessutom ställa in ångnivån på låg, medel eller hög beroende på hur starkt du vill att din maskin ska arbeta och ångningsapparaten är även avtagbar. 

Utöver det så har denna mopp en rengöringsbredd på 31 centimeter.  

3. Ångmopp Steam Mop 2 i 1 – Justerbar! 

 • Avtagbar ångningsapparat 
 • Kan användas på alla förseglade hårda golv 
 • Vattentanken rymmer 500 ml 
 • Uppvärmningstid på 15 sek 

Steam Mop 2 i 1 är en ångmopp som justerar mängden ånga beroende på vad det är för yta du rengör. Ångmoppen är försedd med en avtagbar ångningsapparat vilket gör det smidigt för dig att rengöra alla ytor i hemmet.  

Med denna ångmopp kan du bland mycket rengöra saker som golv, kläder, speglar och kakel. Den dödar 99% av alla bakterier i hemmet och den värsta smutsen är nu ett minne blott. Den är mycket säker att använda på alla typer av förseglade hårda golv.  

Utöver det så är vattentanken enkel att fylla och du kan använda moppen redan 15 sekunder efter att den kopplas in. Sladden på moppen är 6 meter lång, vilket gör att du kan komma åt större utrymmen i hemmet och vattentanken rymmer 500 milliliter.  

3 vanliga frågor om ångmoppar:

Vad är en ångmopp? 

En ångmopp är ett miljövänligare städredskap. Det är en mopp som med hjälp av ånga rengör dina mattor och golv. De är supersmidiga att använda och du står kvar med ett mycket fint och rent resultat. En ångmopp använder du genom att fylla på moppen med vatten och förser den med en mikrofiberduk.

Sedan väntar du på att temperaturen kommer upp till en viss grad innan du kan börja dra den över den plats du vill städa. Med en ångmopp behöver du inte använda dig av några andra rengöringsmedel. De är även mycket effektiva och dödar 99% av alla bakterier i hemmet!

Hur ofta bör jag ångmoppa golvet? 

Beroende på hur ni bor och vilket typ av golv du har kan detta variera en aning. Om du bor ensam behöver du inte ångmoppa golvet lika ofta. Om du däremot bor i ett hem tillsammans med barn eller husdjur så kan golvet behöva ångmoppas 1-2 gånger i månaden.

Om du är osäker på om en ångmopp går att använda på ditt golv är det mycket viktigt att du tittar på vad just ditt golv klarar av, då du inte vill riskera att golvet blir förstört. Ångmoppar är exempelvis inte ett bra alternativ att använda på bland annat trägolv. Däremot finns det vissa undantag för en del maskiner.  

Varför välja en ångmopp?

Ångmoppar kommer med en hel del fördelar. Med en ångmopp slipper du onödiga kemikalier vid rengöring, då du inte behöver något rengöringsmedel för att torka rent ditt golv. Detta är både bättre för din hälsa och miljön.

Tillskillnad från en vanlig mopp med hink så drar du heller inte runt samma bakterier på golvet. Det blir dessutom inte lika mycket vatten kvar på golvet efter att du moppat. En nackdel är däremot att en ångmopp inte bör användas på alla typer av golv, så innan du gör ditt köp är det viktigt att du kikar på ifall ångmoppen kan dras över det material av golv som du har hemma. 

Källor: 

https://www.cleanipedia.com/se/golv-ytrengoring/sa-gor-du-for-att-skura-golvet-med-en-angmopp.html

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa ångmopp

Gardenstore
Inredningsvaruhuset
Prisjakt
Pricerunner