Bästa sandlåda 2024 – För roliga lekar i trädgården!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar
Bästa sandlåda

Bästa sandlåda 2024 – En sandlåda är ett perfekt redskap att införskaffa om du har en egen trädgård och vill att dina barn spenderar mer tid utomhus. Barn tycker att det framförallt är roligt att leka i sandlådan men det är även bra för deras utveckling.  

Det finns väldigt många olika typer av sandlådor på marknaden att välja mellan, i olika storlekar och former. Här nedan listar vi sandlådor som dina barn kommer älska! 

Topp tre sandlådor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Sandlåda Jabo med Bänk 

 • 140 cm lång x 140 cm bred 
 • Utrustad med ett lock 
 • Sittplats med ryggstöd 
 • Snygg design i trä 

Vinnaren av vårt test är Sandlåda Jabo med Bänk och detta av ett flertal olika anledningar. Sandlådan är gjord av behandlat trä och klarar därför av att stå utomhus oavsett värderlek. Sandlådan är även väldigt stilren och diskret och kommer därför inte att försämra din tomts utseende.  

Sandlådan är försedd med ett lock som smidigt kan öppnas och stängas. Detta lock skyddar regn att nå sanden och även från ovälkomna djur. Någonting som är extra smart med denna sandlåda är att locket dessutom kan fällas upp och bilda en bänk. Du får här en bekväm bänk med ett ryggstöd där ditt barn eller du kan sitta medan du håller koll.  

Jabo med bänk är hela 140 centimeter lång och 140 centimeter bred som gör att hela familjen kan samlas för en lekstund i sandlådan. Den är även 10 centimeter djup så du får plats med en hel del sand utefter behov. Se dock till att du inte har alldeles för mycket sand i sandlådan om mindre barn ska leka i den för att öka säkerheten.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Sandlåda AXI med tak – Konstruerad med ett tak! 

 • Försedd med ett tak 
 • Skyddar mot sol och regn 
 • Rymmer 225 kg sand 
 • Använd taket som ett lock 

Sandlåda AXI tak är en rymlig sandlåda som är försedd med ett tak. Taket skyddar dina barn från allt för mycket sol eller regn under dagar med sämre väder. Taket är justerbart och du kan därför snabbt och effektivt justera det utefter vart solen står. Ännu ett plus med detta tak är att du kan dra ner det och använda det som ett lock när sandlådan inte används som skyddar mot både regn och djur.  

Sandlådan är tillverkad av 100% trä och är lämplig för barn från 18 månader och uppåt. Den är även väldigt enkel att montera ihop och få upp.  

AXI sandlåda är 118 centimeter lång och 118 centimeter bred och i denna sandlåda kan dina barn skapa många sandslott då sandlådan rymmer hela 225 kilo sand. Se dock till att ta av taket efter varje användning och använd det som ett lock för att behålla sanden i sandlådan ren.  

Sorry, no prices available at this time.

3. Sandlåda AXI Ella regnbågsfärgad – Enkel montering! 

 • Färgglad design 
 • Försedd med lock 
 • Sittplats med ryggstöd 
 • Enkel montering 

Sandlåda AXI Ella  är en regnbågsfärgad sandlåda som definitivt kommer uppskattas av dina barn. Detta är en tålig sandlåda som är gjord av 100% trä som därför klarar av att stå utomhus även vid regn. Sandlådan lämpar sig för barn från 18 månader och uppåt och med plats för 250 kilo sand kan dina barn sitta och leka i flera timmar! 

Sandlådan är försedd med ett trälock som går supersmidigt att stänga och öppna. När du öppnar locket har du även två bänkar på vardera sida. Det gör det möjligt för dina barn att få en bekvämare lekstund, och det blir även skönare för dig som förälder att ha en plats nära för säkerhet. 

Ännu ett plus med denna sandlåda är att en del av sandlådan redan är färdigmonterad vid köp. Sandlådan blir därför otroligt enkel att montera ihop och efter detta kan dina barn börja bygga sandslott på direkten! 

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om sandlådor: 

Hur mycket sand ska man ha i en sandlåda? 

Detta varierar beroende på hur stor din sandlåda är och hur många kilo sand den klarar av. Det är dock otroligt viktigt att du inte har för mycket sand i sandlådan än vad den är konstruerad för. 

Om du häller i för mycket sand än vad lådan klarar av så kan sandlådan gå sönder eftersom det blir ett för hårt tryck kring kanterna. Det brukar alltid stå i bruksanvisningen vid köp just hur mycket din sandlåda klarar av, så förhåll dig alltid till dessa mått.  

Vilken typ av sand bör jag ha i min sandlåda? 

När du väljer sand till din sandlåda är det viktigt att du väljer just sand för lek. Sand som passar för barn att leka i kallas i de flesta butiker för sandlådesand eller leksand. Denna typ av sand är ren och är helt säker för dina barn att leka i.  

Hur ofta behöver jag byta ut sanden i sandlådan? 

Om du äger en sandlåda med lock skyddar du sanden mot dåligt väder och smuts när dina barn inte leker i den. Detta gör att du inte behöver byta sand lika ofta som de sandlådor utan lock. Självklart kan sanden smutsas ned under lekar ifall ditt barn har smutsiga skor från innan eller leker med mat eller dryck i sanden. Då kan du enkelt ta bort den del av sanden som blivit smutsig och hälla på ny, ren sand.  

Källor: 

https://barntopplistan.se\basta-sandladan/

https://xn--bst-i-test-q5a.co\sandlada-barn/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa sandlåda för barnen

Gardenstore
Hemmy
Prisjakt
Pricerunner

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar