Att välja rätt begravningsbyrå

Att välja rätt begravningsbyrå

När sorgens är som störst så är vi medvetna om att beslut som behöver tas alltför ofta både blir jobbigare och tyngre än vad de annars är. Att hitta en begravningsbyrå som passar era önskemål och budget är en av dessa beslut som är väsentliga efter ett dödsfall.

I Sverige finns det idag runt 750 olika begravningsbyråer, där arbetsmetoder och kostnader skiljer sig från varje byrå, så jämför olika alternativ för att hitta den som passar bäst för er. Vi ska i denna artikel gå närmare in på de tre steg som du kommer behöva ta dig an för att ordna en begravning.

Hitta en begravningsbyrå

Leta upp de begravningsbyråer som finns i er närhet. I de större städerna så finns det ofta fler aktörer att välja mellan, medan om du bor i en mindre ort så kommer du ha lite färre alternativ. Du kan antingen besöka deras kontor eller läsa mer om vad de erbjuder på internet.

Välj vilken begravningsbyrå ni vill använda er utav

När du gjort dina sökningar på vilka olika begravningsbyråer du har att välja mellan i den ort ni befinner er i så är det dags att besluta er om vilken ni ska gå vidare med. Man brukar säga att det är bra att ha valt den byrå ni vill använda er av, ungefär en vecka efter dödsfallet så att ni hinner med allt som behöver ordnas inför begravningen.

Planera begravningen

När ni kommit överens om den begravningsbyrå ni vill anlita så är det god tid att börja planera begravningen. En person från den byrå ni valt kommer att vara er kontaktperson och den ni tillsammans planerar begravningen med. Hur vill ni att ceremonin ska se ut, vad vill ni ha för kista och vad för begravningssten har ni tänkt er? Det är många beslut ni behöver ta er an för att ordna en så fin begravning som möjligt.

Tänk på att personer som arbetar med detta är vana med mycket frågor och funderingar så var aldrig rädd att ställa de frågor ni har.

Hur väljer man rätt begravningsbyrå?

Det kan självklart vara svårt att veta vilken begravningsbyrå som passar er och era önskemål. Det som kan göra det lättare inför detta beslut kan vara att ringa till de olika byråerna och på det sättet få en uppfattning som kan vara svår att få genom en hemsida.

Det är alltid viktigt att få en bra uppfattning om den byrå som ni väljer att använda er av, och den kontaktperson som ni kommer få hjälp av i planeringen av begravningen innan ni beslutar er.

Ett annat förslag är att begära ut en offert då priserna kan skilja sig stort mellan olika begravningsbyråer. Ni kan då bestämma efter vilket som är rimligast och som kan erbjuda det ni vill ha hjälp med. Tänk på att ni redan innan ni kontaktar en byrå bör ha bestämt er vad ni vill ha hjälp med och inte först när ni ber om en offert, så att ni kan få ett så korrekt prisupplägg som möjligt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar