Bästa diskmaskinen 2024 – Ren disk snabbt och enkelt!

Bästa diskmaskinen

Bästa diskmaskinen 2024 – Om du älskar att laga mat eller ofta har gäster över så har du säkerligen behövt stå en stund och diska allting för hand. En syssla som kräver väldigt mycket energi, men som även är väldigt tidskrävande. Med en diskmaskin kan du istället röja undan efter middagen på ett smidigare sätt och dessutom få en disk som är skinande ren varje gång.

Vilken diskmaskin som passar dig beror framförallt på hur ditt hushåll ser ut, men även om du letar efter en integrerad modell eller ett fristående alternativ. Dessutom vill vi även trycka lite extra på att välja en diskmaskin som är mer energisnål, för att du ska kunna använda maskinen med gott samvete. Vi har listat marknadens bästa och rekommenderar framförallt att du tar dig en titt på Boschs SMU6ZAW00S.

Topp 3 bästa diskmaskiner bäst i test 2024

1. Vår favorit! Bosch SMU6ZAW00S

 • Bäst-i-test vinnaren
 • Ljudnivå: 44 dB(A)
 • Trådlös styrning
 • Doserings assistent

Med den större diskmaskinen SMU6ZAW00S från Bosch kan du diska på ett mycket effektivt sätt. Diskmaskinen är rymlig och har en flyttbar bestickkorg för att du själv ska kunna skräddarsy användningen efter måltiden. Denna Bäst-i-test vinnare är även ett förstklassigt val enligt våra jämförelser.

Det är framförallt två egenskaper som gör att denna maskin sticker ut lite extra. Maskinen har till exempel försetts med en trådlös styrning som gör att du kan starta maskinen direkt från telefonen om den sammankopplas med Home Connect. Dessutom bidrar maskinen låga ljudnivå på endast 44 dB(A) till dess placering på topplistan.

Trots sina funktioner är SMU6ZAW00S väldigt prisvänlig, vilket gör den till ett bra val för flera olika typer av hushåll!

Sorry, no prices available at this time.

2. Siemens SR45ZS09MS – Smarta funktioner!

 • Överkorg för bestick
 • Disken torkar snabbare
 • Med startfördröjning
 • 6 olika program

SR45ZS09MS är en mycket väldesignad diskmaskin från Siemens, som kommer underlätta både användning och planeringen av din disk. Med startfördröjning kan du själv avgöra när maskinen ska starta och funktionen Zeolith gör att disken torkar snabbare.

Det är framförallt diskmaskinens design som gör den väldigt intressant. Här har du flera olika fack för att kunna diska även mer ömtåligt porslin på ett mer effektivt sätt. Överkorgen för besticken gör också att allting kan diskas med perfektion och ett skinande rent resultat.

3. AEG FFB63806PW – Integrerad modell!

 • Höjd: 818 millimeter
 • Med lyftbart ställ
 • Skonsam hantering
 • Rymlig

Med FFB63806PW kan du hantera maskinen på ett enklare sätt. Denna integrerade modell från AEG är visserligen ett något mer kostsamt val, men ger dig en fantastisk prestanda och har funktioner som gör att den är mer skonsam att använda för din rygg.

Denna diskmaskin har försetts med världens allra första lyftbara ställ, där den avancerade mekaniken lyfter upp korgen när du ska plocka ur maskinen så att du slipper böja dig ner. FFB63806PW är således ett mycket bra val för dig som har problem med ryggen. Maskinen är även väldigt rymlig, för att du ska kunna diska fler saker samtidigt och därmed spara på vatten.

Tre vanliga frågor om diskmaskiner:

Hur gör man ett mer grönt val av diskmaskin?

Om du prioriterar att investera i en diskmaskin som är mer grön så är det framförallt dess energiklass som är viktig. Tyvärr finns det inte många modeller på marknaden som har försetts med den allra bästa energiklassen A , men säkerställ att den maskin du väljer i alla fall har energiklass C, vilket innebär att den kommer dra mindre energi än modeller med en lägre energiklass.

Hur stor ska maskinen vara?

Detta bör helt och hållet baseras på hur mycket diskas som behöver få plats, vilket ofta avgörs av hur många som bor i hushållet. En större familj kommer att behöva en maskin som är mer rymlig, än du som bor ensam. Det finns även bänkdiskmaskiner som är praktiska för dig som har mindre utrymme i köket.

Är det mer miljövänligt att använda en diskmaskin?

Moderna diskmaskiner är faktiskt designade för att vara mer miljövänliga och enligt många studier så är en diskmaskin i många fall ett mer miljövänligt val än att diska för hand. Men detta beror också hur du brukar diska för hand och hur många gånger du gör det under dagen. Om du föredrar att till exempel diska under rinnande vatten så kan en diskmaskin hjälpa dig att spara vatten.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Om du vill slippa undan bestyren med att behöva diska efter varje måltid och sedan ha det liggandes framme för att torka, så kommer du att älska en diskmaskin. När man väl har en i sitt kök, så är det faktiskt svårt att leva utan den. Med dess smarta funktioner och effektiva rengöring kan du få skinande disk varje gång.

Vi valde att inkludera tre lite olika diskmaskiner för att du ska få en god överblick på vilken modell som passar dig bäst. För att sedan kunna välja ut de bästa i olika priskategorier så var det just maskinens funktioner som vi kikade lite extra på. Dessutom har vi läst tester om olika modeller och fann Bäst-i-Test extra informativ, vilket vi sedan också använda som en grund för vår topplista!

Att välja rätt diskmaskin kan dock vara lite knepigt om du inte funderar på vilken typ av diskmaskin som du behöver. Om du bor ensam kommer du till exempel inte behöva en maskin som är väldigt rymlig och stor, då den istället kommer att ta upp onödig plats i ditt kök. Fundera också på vilka funktioner som kommer att göra den skräddarsydd för dig.

Källor och referenser:

https://ulrikkelund.com/hushall/tvatt-disk-stad/diskmaskin-test/

https: //www.bast-i-test.se/tester_pa_basta/diskmaskinen.html

https://www.klimatsmart.se/nyheter/hushallsapparater/diskmaskin-mer-miljovanlig-an-handdisk.html

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar