Behöver du hjälp med trädgården?

Behöver du hjälp med trädgården?

Visst är det underbart att ha en egen trädgård att njuta i, ställa ut sommarmöblerna och andas in efter en lång arbetsdag. Fast när vi väl sitter där i solen kommer ibland det dåliga samvetet fram att gräset borde klippas och staketet målas och så vidare. Vi håller ett högt tempo oftast under arbetsveckan och är värda att slappna av lite. Då kan det vara en bra idé att skaffa lite extra hjälp.

Tack vare bra webbsidor och appar kan du lätt hitta duktiga ungdomar som söker extrajobb och kan hjälpa dig med det mesta som du själv inte hinner med. Ett tryggt sätt kontakta arbetsvilliga som har skrivit in sitt intresse i appen och du får hjälp för en slant, enkelt och smidigt.

Var söker jag hjälp?

På nätet finns det olika webbsidor och appar som är specialiserade på att hitta bra extrajobb till arbetsglada ungdomar. Det är viktigt både för den som anställer och den som blir anställd att det ska kännas tryggt. Om det är just trädgårdshjälp du behöver är det bara att registrera sig på appen med BankID och på så sätt är båda parter, den som jobbar och den som behöver hjälp, identifierade på ett säkert sätt. En personlig profil blir upprättad på appen med information om ålder, adress och information som kan vara bra att ge ut. Hjälpen och jobben brukar finnas nära, sök lätt på appen den typ av hjälp som du behöver.

När du har hittat en profil som verkar intressant kan du sända meddelande direkt till personen via appen. På så sätt är det möjligt att sen bestämma tider och plats. Vid första kontakten har du möjlighet att gratis beställa en intervju för att lära känna den person som kommer hem till dig eller ger dig jobb.

Priset som du betalar för trädgårdshjälp kan bero på var du bor och erfarenheten som den som vill hjälpa dig har, men generellt ligger timlönen på 90 kronor timmen. Använder ni RUT-avdrag blir det billigare. Använd gärna det första kostnadsfria mötet till att bestämma till vilket pris uppdraget ska blir gjort. Betalningen brukar också ske genom appen, ett enkelt, tryggt och bekvämt sätt att genomföra.

Flexibilitet

Det jobb som ska bli gjort kan vara ett endags jobb eller kanske det är mer intressant att få till exempel gräset klippt av samma person varannan vecka. Det är helt upp till arbetstagaren och givaren vad som passar er och inpass bokningarna är helt flexibla.

De ungdomar som är registrerade är mellan 15-24 år så tänk på att det är enklare sysslor som är aktuella.