Bästa solsäng 2024 – Ger dig många sköna timmar i solen!

Bästa solsäng

Bästa solsäng 2024 – Under sommarhalvåret och semestern är en favoritsyssla hos många att ligga och slappna av i solen. En vanlig solstol kan kännas hård och bestå av ett material som inte ger den allra skönaste vilan om du exempelvis har tänkt ligga i solen i flera timmar och läsa en bok. Här kan en bekvämare solsäng istället vara ett alternativ att rekommendera.  

När du köper en solsäng är det framförallt viktigt att den är mjuk så du kan få så många sköna timmar i solen som möjligt. En solsäng är inte någonting som endast har sin plats hemma i trädgården, en del är även perfekta att ta med sig till stranden.  

Utbudet av solsängar är stort och kan därför vara svårt att veta vad som just passar dig. Här nedan listar vi våra favoriter och förhoppningsvis hittar du något som faller dig i smaken! 

Topp 3 solsängar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Hillerstorp Himmelsnäs solsäng 

 • Dyna i 100% olefin 
 • Justerbart ryggstöd 
 • UV-beständigt tyg 
 • Väderbeständig, perfekt för utomhusmiljöer 

Vinnaren av vårt test är Hillerstorp Himmelsnäs solsäng och detta på grund av ett flertal olika anledningar. Solsängen i teak har en otroligt stilren design och är både bekväm och robust, som dessutom kommer att få din altan att se lyxig ut.  

Den beigea dynan på solsängen är gjord utav 100% olefin och är helt väderbeständigt. Denna möbel passar därför perfekt i utomhusmiljöer och oavsett väder kan du vara lugn. Dynan är även gjord i ett UV-beständigt tyg och tack vare detta material kan även dynan klara det mesta. Den klarar exempelvis av långexponering av solljus utan att dynan bleks och klarar både vind, regn och annan fuktighet.  

Ryggen på solsängen är justerbar, så du kan smidigt välja om du vill sola i en liggande position eller sittande.  

2. Hillerstorp Nydala Solsäng – Prisvärd! 

 • Aluminium och Guamo 
 • Hopfällbar 
 • Justerbar ryggstöd 
 • Prisvärt alternativ 

Om du är ute efter ett hållbart och prisvärt alternativ, så kan Hillerstorp Nydala solsäng vara någonting för dig. Denna solsäng är tillverkad av slitstarkt aluminium och har även ett justerbart ryggstöd. Du får här möjligheten att kunna välja om du vill sitta eller ligga ned när du vilar. Utöver detta är den även hopfällbar, vilket är supersmidigt speciellt under vinterhalvåret för förvaring utan att ta för mycket plats. Det gör det också väldigt smidigt för dig att kunna ta med den i bilen och till stranden.  

Ryggstödet arbetar tillsammans med armstöden och på så sätt kan du supersmidigt justera stolen medan du ligger kvar och vilar. Solsängen är tillverkad i Guamo som består av återvunnen plast, vilket gör denna solsäng till ett miljövänligare alternativ. Vid köp av denna solsäng medföljer dock ingen dyna, men Hillerstorp Nydala kommer i en del olika färger som du kan väja mellan.  

3. Leone Solsäng – säljs i 2-pack! 

 • Pulverlackat matt vitt aluminium 
 • 2- pack 
 • Stilren design i vitt och grått 
 • Utrustad med två hjul 

Leone Solsäng är ett väldigt populärt alternativ av solsängar på grund av dess stilrena design som passar in i de flesta hem. Just denna serie erbjuder dig många olika kombinationsmöjligheter, där du får dina utemöbler att matcha på ett snyggt och diskret sätt. Det är ett väldigt prisvärt alternativ och just denna solsäng säljs dessutom i 2-pack.  

Designen hos Leone solsäng är väldigt genomtänkt. Stommen runtom solsängen är tillverkad i ett pulverlackat matt vitt aluminium, som passar in i de flestas trädgårdar. Sitsen och ryggen på solsängen är tillverkad i textilene, i en väldigt fin grå färg. Det är en väldigt vädertålig solsäng som kan stå ute en längre tid, men bör förvaras inomhus under vinterhalvåret.  

En väldigt smart funktion som solsängen är utrustad med är de två hjulen som befinner sig på änden av stolsägens bakre ben. Tack vare dessa hjul kan du flytta runt solsängen runt om, på altanen och jaga solens sista timmar.  

3 vanliga frågor om solsängar: 

Hur rengör man en solsäng på bästa sätt? 

Om en solsäng står ute är det vanligt att pollen eller smuts kan fästa sig på solsängen. Därför vill man självklart kunna tvätta av den snabbt och på ett smidigt sätt. Alla solsängar går dock inte att tvätta av på samma sätt. Beroende på vilket material din solsäng är tillverkad av, så ser rengöringen lite olika ut. 

Men ett säkert kort är att torka av metallramar med en fuktig trasa. Vad gäller sitt- och ryggsäten som är tillverkade av bland annat polyester eller rottning, går det ofta att använda tvål och vatten för att ta bort hårda irriterande fläckar.  

Kan jag justera en solsäng och ligga på mage? 

Alla solsängar har heller inte samma konstruktion. Om du är ute efter att kunna ligga platt och rakt, både på rygg och mage och sedan även kunna välja om du vill sitta upp, är det en solsäng med justerbart ryggstöd som du borde kika på. 

Däremot är det vanligt att många solsängar med justerbart ryggstöd endast går att vinkla i 25 grader. Innan du köper solsängen är det därför viktigt att du kikar på de möjligheter som just din solsäng har innan köp. 

Hur mycket vikt klarar en solsäng av? 

Olika solsängar har olika slags maximal vikt som stolen klarar av och hos de flesta återförsäljare kan man enkelt ta reda på viktgränsen. Denna information brukar även stå på hemsidan under produktens specifikationer. Det kan exempelvis vara bra att veta om solsängen klarar av en eller två vuxna då det sista du vill är att den går sönder eller att någon skadar sig vid användning.  

Källor: 

https://hantverksproffset.se\solsang/

https://xn--trdgrdslandet-cfbr.nu\basta-solsangen/

https://magnifikt.se\solsang/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa solsäng
Hemmy.se
Prisjakt
Pricerunner

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar