En sak som kan göra just din studentfest oförglömlig!

En sak som kan göra just din studentfest oförglömlig!

Att bli student är ett helt speciellt kapitel i livet – i själva verket slutet på ett kapitel och början på ett nytt. Så att få till en underbar studentfest är såklart viktigt och här kommer vi ta upp en sak som kan göra just din fest helt oförglömlig och givetvis lite andra tips på hur du gör för att få till just den studentfesten som du drömmer om.
Den kanske mest efterlängtade händelsen är när skolans dörrar slås upp och studenterna springer ut tillsammans med sina klasskamrater och möter upp familj och vänner med en studentskylt. Traditionellt är studentskylten ett plakat med en bild av studenten som barn och kan hållas i handen.  Därför är det givetvis viktigt att ordna en riktigt bra studentskylt, som senare även blir ett minne när studenten väl är plats för studentfesten.

En oförglömlig fest

Det som kan få dig att ordna den ultimata studentfesten kommer vi till strax, först lite tips på hur du skapar en atmosfär fylld av glädje och skön stämning.
Det är bra att börja planeringen i god tid genom att sätta datum, tid och välja en lämplig plats. En del väljer att hyra lokal, hålla studentfesten i trädgården om vädret tillåter eller inomhus om det finns plats nog. Skicka ut inbjudningar och planera hur många du vill bjuda.
Skapa en härlig atmosfär för gästerna genom att dekorera trädgården, vardagsrummet, festlokalen eller var studentfesten än ska hållas med färgglada ballonger, servetter, glas och all annan dekoration.

Mat och dryck

Sällan eller aldrig tycker gäster om olika typer av mat, därför kan det vara bra att skapa en varierad meny som passar alla. Beroende på budget och önskemål kan du ordna en buffé, anlita en cateringtjänst eller varför inte ställa till med en grillfest?
Tänk också på att en del gäster kan vara veganer eller vegetarianer så se till att de finns alternativ för dem. En annan sak som är viktig att tänka på när det kommer till mat och dryck är att erbjuda alternativ för personer som inte dricker alkohol, till exempel läsk, fruktjuice och alkoholfria drinkar.

Underhållning

För att hålla gästerna underhållna kan du planera roliga aktiviteter och underhållning. Hyr en DJ eller skapa en spellista med musik som du och gästerna tycker om.  Ordna med tävlingar där alla kan delta och vinna priser för att skapa en avslappnad stämning.
Och till slut till det som kan göra din fest helt oförglömlig: Ett fotobås med rekvisita och en polaroidkamera där de roliga ögonblicken kan fångas och skapa minnesvärda foton.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar