Tänk på det här när du väljer hemförsäkring

Att ha en hemförsäkring är något som är väldigt viktigt för att kunna skydda sin ägodelar när olyckan är framme. En hemförsäkring täcker det mesta i hemmet och inkluderar oftast reseskydd, ansvarsskydd, rättskydd och överfallsskydd. När du ska teckna en försäkring för hemmet kan det vara bra att jämföra priser och vad som ingår. Tänk på att en hemförsäkring behövs oavsett om du bor i en hyresrätt, bostadsrätt eller egen fastighet.

Välj rätt hemförsäkring

När du väljer hemförsäkring så är det viktigt att välja rätt. Om du exempelvis bor i egen bostad eller villa så är det troligen en villaförsäkring du ska ha. Det är även bra att jämför priser och villkor när du ska göra ditt val. Även om det grundläggande skyddet ofta är ganska lika oavsett vilket försäkringsbolag du väljer så kan det vara bra att kolla igenom villkoren i detalj så att du inte missar något.

Vad påverkar priset på din hemförsäkring?

En mängd olika individuella faktorer spelar in när det gäller priset på din hemförsäkring. Två olika hushåll kan få olika priser hos samma försäkringsbolag. Några exempel som kan avgöra priset är hur stor boytan du har, om du har någon annan tilläggsförsäkring samt ditt försäkringsbelopp. Självklart varierar även priserna en del hos olika försäkringsbolag. Just därför är det väldigt viktigt och smart att jämföra innan du väljer vilken du vill teckna, så du får de bästa villkoren och det bästa priset.

Vad ingår i en hemförsäkring?

Det finns en hel del saker som ingår, men främst är det ditt hem och bostad det täcker. Men det gäller även din familj och andra ägodelar som kanske inte finns just i hemmet. Man kan säga att den fungerar som en bas för allt som inte täcks av egna försäkringar. Några exempel på saker som ingår är egendomsskydd, personskydd, reseskydd.

Man kan även komplettera med tilläggsförsäkringar. Ett exempel på en tilläggsförsäkring är allriskförsäkringen, känd som drulle försäkring. Drulleförsäkringen skyddar dig mot oväntade händelser och egna misstag som kan orsaka skada i ditt hem på ett eller annat sätt. Det innebär att du kan få ersättning för saker som hänt av ren otur, exempelvis om du tappat din mobiltelefon, haft sönder din TV eller dator och liknande oturliga händelser.

Sammanfattningsvis kan man säga att en hemförsäkring täcker det mest inom ditt hem, dina ägodelar, familj, resor och mycket annat. Det bör ses som en bas för ditt liv då den ger ett väldigt omfattande skydd. Även om du befinner dig i ditt hem, i fritidshuset, i bilen, eller på resande fot så är du i regel skyddad hela tiden. Det finns ingen lag om att du måste ha en hemförsäkring, men de flesta människor väljer att ha en då det faktiskt är en väldigt billig peng för att ha mer eller mindre hela sitt liv skyddat. Många tror att det bara ersätter egendomsskador som stöld av dina ägodelar eller brand. Men även många andra viktiga saker, som juridiskt skydd och personskadeskydd ingår.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar