5 inredningstrender för 2021

Under 2021 kan vi vänta oss en del tillbakablickar på 80-talet tillsammans med fjolårets trender i ljusa och smakfulla kombinationer. Vi ser många gamla favoriter i inredningstrenderna för i år och fokus ligger fortsatt på hållbarhet. Inredningsintresset har ökat markant 2021 och vi svenskar köper inredning online som aldrig förr. Fortsätt läs för att få veta allt om inredningstrenderna vi väntas se under 2021. 

Naturligt och elegant

Precis som under 2020 kan vi fortfarande se en het trend med att använda oss av naturen med dess enkla elegans när det kommer till inredning. Skillnaden från förra året är att vi lämnar den något bohemiska stilen bakom oss och kan istället fokusera på luftigt och avskalat, gärna med influencer från japansk stil. Nyckelordet är simple elegance och inget fungerar bättre än att ta naturen till hjälp.

Slow living och hållbarhet

Enligt trenden ska vi fortsätta tänka hållbarhet när vi inreder våra hem. Kombinera gärna begagnat med väl utvalda nya inredningsdetaljer. Begreppet slow living går lite hand i hand med hållbarhet då det syftar till att minska våra intryck och göra oss mer harmoniska. Här handlar det om att skapa en avskalad och enkel inredning med noggrant utvalda produkter som känns värdefulla, gärna i naturmaterial. Det gäller att se upp för att inreda i överdriven skala.

Ljusare pastellfärger med pigga accenter

De trender vi såg under 80-talet med sina pigga pastellfärger gör återigen ett intågande vad gäller inredningstrender under 2021. Nu ska vi använda oss av ljusa baser pastellfärgat, gärna kombinerat med klarröda, blåa och lila detaljer. Det mintgröna från förra året hänger kvar till viss del, men nu är det något mer dämpade kulörer som gäller. Även de blåa tonerna vi såg förra året får ta plats i inredningen under 2021, nu mer med milda nyanser och gärna som accenter istället för bas. Tycker du om inslag av färgstarka nyanser är det allra hetaste att använda lila toner tillsammans med blått.

Iögonfallande möbler

I enlighet med trenden om slow living där det gäller att skala av inredningen tyder allt på att det är möbler som sticker ut som är hett i år. Att välja ut en möbel som sticker ut och drar blickarna till sig är helt rätt enligt trenden 2021. Det kan vara ett speciellt skåp, en matta eller ett avlastningsbord, och dessa finner du med fördel på second hand-butiker. Det hela går hand i hand i år med fokus på hållbarhet och miljö- och konsumtionstänk.

Jordnära nyanser

De naturnära nyanserna är återigen på intågande när det kommer till inredningstrender under 2021. De mjuka, bruna tonerna får ta allt mer plats i våra hem, gärna i form av detaljer som pampasgräs och träinslag. De tunga bruna färgerna lämnar vi bakom oss och låter de behagligt mjuka tåga in i våra hem. Även här ser vi det genomgående lugnet och harmonin som vi ska ha som mål när vi inreder under 2021. Här får vi dock vara försiktiga med att inte överdriva när det kommer till accenter. Välj ut ett fåtal produkter som ger dig en lugn och bra känsla.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar