3 saker att tänka på när du köper möbler online

3 saker att tänka på när du köper möbler online

Det är tids- och energikrävande att köpa möbler. Ofta behöver man besöka flera olika butiker, och ofta flera gånger, innan något känns rätt. Idag finns stora möjligheter att köpa möbler online. Det gör att man under en kortare tid hinner titta och jämföra fler företag och möbler.

Vad är nackdelen då? Såklart att man gärna vill känna, provsitta eller provligga möblerna. Men med handen på hjärtat: hur bra känner du att sängen är i butiken egentligen? Vi går igenom tre saker som är bra att tänka på när du ska köpa möbler online.

1 Ha en tydlig tanke vad du ska köpa

Som nämnt hinner man titta över ett större utbud på en kortare tid online. Utbudet online är dock enormt och om du ska gå igenom alla sängar som finns på alla sidor får du sitta i dagar, kanske veckor. 

Vårt första tips är därför att innan du börjar söka möbler reda ut vad du vill ha. Om du exempelvis ska köpa en säng behöver du ställa dig följande frågor: vilken storlek på säng vill jag ha? Vilken typ av säng ska det vara? Det finns kontinentalsängar, ställbara sängar och förvaringssängar bland annat. Vill jag ha sänggavel eller en speciell färg på sängen?

När du har åtminstone en av de här frågorna klara för dig kan du enkelt navigera bättre bland utbudet. Detta eftersom du avgränsat till en överkomlig mängd sängar. 

2 Läs produktbeskrivning och recensioner

Det är lätt att man fastnar för en bild och sen råkar beställa lite snabbt. Speciellt om sökandet har pågått en längre tid. Då riskerar du även överraskningar som att möbeln var större eller mindre än du räknade med, färgen inte stämmer överens med bilden i verkligheten eller något annat som inte matchade dina förväntningar.

Vårt tips är därför att göra ordentlig research om produkten innan du köper den. Läs produktbeskrivningen för att få måtten klara för dig och material. Då kan du också mäta hemma för att se att möbelns storlek kommer passa bra. 

Bland recensioner kan du hitta ärliga kommentarer om möbeln. Men kom ihåg att bekvämlighet och stil är en smaksak. Så bara för att någon skrivit att soffan är oskön betyder det inte att du kommer tycka det. Men om flera recensioner säger samma sak kan det vara värt att tänka på. 

3 Kolla villkoren för köp och retur

Möbler är en investering. De kostar såklart mer än annat eftersom de inte köps så ofta och du förväntas kunna ha en möbel över flera år. Om du ska köpa möbler online är det därför viktigt att du läser villkoren för köp och retur. 

Eftersom du inte kan känna och se möbeln i verkligheten finns som sagt en risk att det inte blir som du tänkt dig. Om du då inte har returmöjligheter av möbeln hamnar du i en jobbig situation. Som konsument på nätet har du alltid rätt till 14 dagar ångerrätt efter köpet, men det kan ofta ta några veckor för möbler att komma. 

Vissa möbelföretag tillåter inte retur av möblerna om de är specialtillverkade eller om förpackningen är bruten. Kolla detta innan och även möjligheterna för köp. Det är aktuellt om du exempelvis önskar delbetala eller vill köpa på faktura.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar