Kulörer och färgsättning för 2022

Kulörer och färgsättning för 2022

Kulörer och färgsättning för 2022 – Det är många som prioriterar att följa trender och inte bara vad gäller dagens klädmode. Inredning, färgsättning och vilka kulörer som är mer populära att pryda hemmet med är också någonting att ha i åtanke om detta är någonting som du värdesätter.

Men just inredning kan vara ganska kostsamt, så för att du ska slippa spendera pengar i onödan och fortsätta att hålla en trendig färgskala hemma så kan det vara bra att blicka framåt. Hur kommer trenderna då att se ut för 2022 och vad ska man tänka på när man inreder sitt hem i de trendiga tonerna?

Vad ska man tänka på vid val av kulörer?

Du kanske tycker att det allra viktigaste är att följa rådande och kommande trender till punkt och pricka. Men faktum är att du också måste trivas med kulörerna du väljer, samt att det kompletterar ditt rum och är praktiska i din vardag.

Detta innebär att du kanske måste sålla igenom trenderna och välja ut de delar som passar dig och ditt hem, istället för att fokusera helhjärtat på att följa trender in i minsta detalj. Resultatet av detta kan istället bli ett hem som är väldigt påkostat och som du inte kan koppla av i.

Välj delar som passar dig

Många trender är heller inte menade att användas i ett och samma rum, vilket gör att dess kulörer och mönster kanske krockar med varandra en aning. Så innan du börjar planera vad du ska inhandla, vilken färg som behöver bytas ut och vad du måste förbereda så är det viktigt att du även funderar på vilka trender som du vill följa och som fyller sin funktion i din personlighet och såklart också i ditt hem.

Färgtrender för nästa år

Men vilka kulörer kommer då att synas mer frekvent i inredningsbutiker under 2022? Till skillnad från årets trendiga färger så skiljer sig de populära valen för nästa år en aning. Här är det framförallt fem olika moment och trender som sticker ut lite extra.

Dessa trender är heller inte särskilt uppseendeväckande, utan kommer att passa de flesta hushåll perfekt. Enkla nyanser som är lätta att kombinera med varandra eller möbler och inredning som du redan har hemma!

Färgtoner inspirerade av naturen

Under 2022 så kommer det framförallt vara naturnära nyanser som syns allra mest i butiker och i trendiga hushåll. Under hösten 2021 så var det framförallt lite mörkare nyanser som dominerade, men under 2022 så kommer färgskalan att dra sig tillbaka och hemmen blir ljusare igen.

Men de varma, ljusbruna och ljusgröna nyanserna är ett väldigt snyggt komplement till mörkare trämöbler. Så ha kvar det som du redan har hemma från förra årets trender och fräscha till hemmet med lite mer naturliga färgtoner för att följa färgtrenderna för 2022.

Pasteller och färgblock

Under 2022 så kommer ljusare färger i pastelliga nyanser även vara populärt. Gärna kombinerade med varandra för att skapa färgblock. Detta menas att du kan måla en fondvägg i en pastell som passar dig och inredningen du har i hemmet. Ett enkelt sätt att hålla hemmet trendigt.

Lugna blåa nyanser

Särskilt trendigt kommer det även vara med olika nyanser av blått. Men då mer neutrala och lugna nyanser som ger ditt hem ett avkopplande intryck. Det ska vara dova och ljusa toner, gärna åt det grå hållet för att skapa mer lugn i hemmet.

Gröna inslag

En annan kulör som du kommer att se väldigt frekvent i inredningsbutiker och tidningar är olika gröna nyanser. Gärna en ganska knallig grön kudde som kombineras med en mer neutral tapet eller färg på väggarna. Men här har du också möjlighet att vara lite kreativ när du kombinerar olika trender i hemmet.

Så här har du dem. De kulörer och färgsättningar som kommer att vara lite extra trendigt och populärt under 2022. Vilka kommer du att satsa lite extra på?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar