Sommarstaden Ängelholm har mycket att erbjuda

Sommarstaden Ängelholm har mycket att erbjuda

Ängelholm är ett av de mest populära turistmålen i Sverige. Den ligger i Skåne, mitt inne i Skälderviken på Sveriges sydkust. Stadens namn kommer från dess läge vid Ängelholm, ett mycket gammalt träd som en gång var en populär mötesplats. Ängelholms vapensköld föreställer två änglar som vakar detta träd. Ängelholm är vänort med Raseborg i Finland och Glauchau i Tyskland. Ängelholm kallas även för Lergökastan med sin egna Lergöksorkester.

Vackra stränder

Ängelholm har flera vackra stränder som är perfekta för en dag med bad, solbadning eller bara för att njuta av den fantastiska utsikten. Några av favoriterna är Sankt Olofströms strand, Råå strand och Getteröns naturreservat. Staden har en lång sandstrand som är perfekt för bad och solbadning. Till stranden kan man komma från många olika håll. Runt Omkring finns det sjöar att bada i och man kan även hyra en roddbåt och paddla. 

Shopping och restaurang

Det finns också många affärer och restauranger i Ängelholm, så det är ett utmärkt ställe att tillbringa för den som tycker om att handla. Längs Storgatan och runt torget finns det ett stort utbud av affärer, restauranger och cafeer. Loppis är populärt här och på somrarna kan man varje lördag handla på loppmarknaden som varannan lördag är barnens loppis. Nära Stortorget ligger även kyrkan och det gamla rådhuset.

Höja kyrka och Rebbelberga kyrka 

Vackra Höja kyrka och Rebbelberga kyrka är de två kyrkor som är mest efterfrågade vid kristna begravningar i Ängelholm. Höja kyrka har plats för 300 personer och Rebbelberga kyrka har plats för 200 personer.

Höja kyrka ligger i Ängelholms centrum och är känd för sin vackra gotiska arkitektur. Kyrkan har en kapacitet på 300 personer och erbjuder en fantastisk utsikt över omgivningarna. Rebbelberga kyrka ligger på landsbygden i Ängelholm och har plats för upp till 200 personer. Kyrkan är känd för sin pittoreska miljö och erbjuder vacker utsikt över landsbygden.

Begravning i Ängelholm kan ske enligt borgerlig begravningsceremoni och man kan själv välja plats för minnesceremonin.

Aktiviteter på Ängelholm

Om du är ute efter en mer aktiv semester finns det gott om aktiviteter och utflyktsmål  som håller dig sysselsatt i Ängelholm. Det finns flera golfbanor i området, liksom tennisbanor och ridvägar. Och självklart ska man när man är i denna stad passa på att ta ett dopp i Ängelholms simbassäng, som är en av de största i Skandinavien.

Så oavsett om du är ute efter en avkopplande strandsemester eller ett mer aktivt äventyr är Ängelholm det perfekta resmålet. Kom och upplev allt som denna charmiga stad har att erbjuda. 

Vandrings- och cykelleder

Om du älskar att tillbringa tid i naturen har du ett stort urval i Ängelholm.  Här är det fantastiskt fint att både vandra och cykla. Det finns många vandrings- och cykelleder att utforska, allt från lätta promenader till utmanande vandringar. Den som vandrar kan följa de flera markerade leder genom skogarna runt Ängelholm. Och med så mycket vackert landskap att ta del av hittar du garanterat en vandringsled som är perfekt för dig.

Boende

För att hinna se en del av de fina omgivningarna i staden skulle man behöva minst en natt på plats.  Det finns många olika typer av boende i Ängelholm. Oavsett om du letar efter ett hotell, vandrarhem, pensionat eller lägenhet kan du hitta något som passar dina behov och din budget. Om du letar efter ett hotell finns det ett antal alternativ i Ängelholm. Hotellen i Ängelholm sträcker sig från budgetvänliga anläggningar till lyxiga 5-stjärniga resorts. Oavsett vilken budget du har bör du kunna hitta ett hotell som uppfyller dina behov.

För dem som letar efter ett mer prisvärt alternativ finns det ett antal vandrarhem och pensionat tillgängliga i Ängelholm. Dessa boenden tenderar att vara enkla men rena och bekväma, och är ofta ett bra alternativ för budget medvetna resenärer.

Om du letar efter något lite mer privat finns det också många bed & breakfast och lägenheter att hyra i Ängelholm. Dessa boenden erbjuder mer utrymme och avskildhet än hotell eller vandrarhem, och kan vara ett bra alternativ för familjer eller grupper som reser tillsammans.

För den som söker mer spänning

Om du är ute efter spänning kan du åka till High Coast Zip Line , där du kan åka zipline genom trädtopparna i en svensk skog. Eller om du känner dig riktigt äventyrlig kan du prova på kitesurfing eller stand up paddle boarding. Oavsett vilka intressen du har hittar du säkert något att göra runt Ängelholm.

High Coast ZipLine

Det finns inget bättre än att åka ziplining genom en svensk skog, och på High Coast Zip Line kan du göra just det. Den här äventyrsparken ligger strax utanför Ängelholm och har fem olika ziplines, som är mellan 50 och 300 meter långa. Det finns också en hängbro och en klättervägg, så det finns mycket att göra för att hålla dig sysselsatt. Och om du blir hungrig finns det ett café på plats som serverar varma måltider och snacks.

Kitesurfing och stand up paddle boarding

Om du letar efter en ny vattensport att prova är Ängelholm den perfekta platsen. Med sin långa kustlinje och många skyddade vikar är den idealisk för kitesurfing och stand up paddle boarding. Det finns flera skolor i området där du kan lära dig, eller om du redan är proffs finns det gott om platser att utforska. Se bara till att kolla väderprognosen innan du ger dig ut, eftersom vind och vågor kan förändras snabbt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar