Allt du behöver veta om fönsterbyte – Här är vad du bör tänka på!

Allt du behöver veta om fönsterbyte

Ditt fönster behöver inte vara krossat för att bytas ut och det finns flera skäl för att ersätta med ett par nya.
Kanske är det för att restaureringarna inte ger tillräckligt bra resultat, eller för att fönsterrutorna inte har rätt isolering. Oavsett vad dina skäl kan vara så kan det vara en spännande tid att välja ut nya fönster, då det finns många val för modeller och egenskaper. Här går vi igenom grejer att hålla i åtanke innan du köper och installerar.

Hur man väljer rätt storlek och form

Först och främst bör du alltid hålla fönstrets storlek i åtanke. Om du vill göra ett fönsterbyte så är det första steget att mäta fönstret och därefter hitta nya fönster som matchar måtten. Mindre modeller är svåra att implementera, men större kan funka beroende på husets material och vad föreningen säger. Håll även utrymme i åtanke för fönsterkarmen och solskydd som draperier eller persienner.

Vilka modeller finns det att välja från?

Att skaffa nya fönster kan vara spännande då det kommer i många olika former och modeller för att erbjuda något för alla, så det beror helt och hållet på vilken stil du är ute efter. Det finns många fönsterbutiker som https://www.sparfonster.se/fonster/ som ger en mängd olika alternativ när det kommer till form, karm, ventilering och isolering. Om du byter ut ett nytt fönster eller ett par istället för alla på samma gång så rekommenderas det att behålla samma stil eller något liknande, så att de kan matcha varandra och inredningen. 

Behöver du anlita någon professionell hjälp med att installera de nya fönstren?

Behov av professionell hjälp beror på om du har uthålligheten för att lyfta och hantera ett löst fönster. I många fall behövs det inte, men om du känner dig osäker över dina förmågor och du inte känner till några som kan hjälpa till med det så kan det vara nödvändigt. Inte bara tar de hand om installationen, men de kan också lära dig några grejer. Vissa erbjuder tjänster för uppgraderingar när det kommer till den praktiska delen, som att installera spaltventiler för bättre luftflöde i rummet.

Vad är garantitiden på de nya fönstren?

Garantitiden kan variera beroende på tillverkaren och återförsäljaren, men det är rätt så vanligt att deras garanti gäller i 10 år. Vissa erbjuder till och med en längre garantiperiod för röta. För mer specifik information rekommenderar vi att fråga platsen som du vill köpa fönstret ifrån.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar