Bästa spegel med belysning 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar
Bästa spegel med belysning

Ibland kan man behöva lite extra ljus för att fixa iordning håret på morgonen eller trimma skägget. Oavsett bestyr kommer en spegel med belysning att ge dig flera fördelar, där du kan bestämma form och storlek baserat på vart du planerar att hänga upp den.

När vi valde ut vilka speglar med belysning som vi ville inkludera på topplistan var det några faktorer som vägde in lite extra. Detta var hur enkla de är att montera, vilket syfte speglarna har och hur kraftfull speglarnas belysning är. Resultatet är en topplista med våra tre favoriter, där du högst upp hittar Beurer BS59, som är marknadens bästa spegel med belysning i vår mening.

Topp 3 speglar med belysning bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Beurer BS59

 • Praktisk konstruktion
 • Vikt: 790 gram
 • Enkel att montera
 • Förstorande effekt

Letar du efter en mindre och mångsidig spegel som kan användas för att noppa ögonbryn, finrakning eller när du vill kunna få en bättre helhetsbild över din frisyr, är en vändbar och justerbar spegel som BS59 från Beurer ett mycket bra val. Med denna modell får du en bättre översikt och spegeln har även en förstoringssida som du kan använda dig av.

Spegeln är enkel att montera och har en lätt vikt på 790 gram, för att den ska sitta stadigt på plats oavsett vilken vägg den monteras på. Den nätta konstruktionen och det faktum att den är så multifunktionell gör den till ett vinnande val. Men dess material och nyans gör den även diskret i badrummet.

2. Beliani Bathroom Mirror – Diskret konstruktion!

 • Väggspegel
 • Större modell
 • Diskret belysning
 • Djup: 4 centimeter

Denna större Bathroom Mirror från varumärket Beliani kommer att vara mycket praktisk och bekväm att använda. Spegelns bakre belysning ger ett väldigt behagligt sken och täcker upp ett större områden för att du ska få en bra överblick när du borstar tänderna eller rakar dig.

Spegeln har ett djup på 4 centimeter och har en rektangulär design med måtten 60 x 80 centimeter. Den är enkel att montera och kommer snabbt att bli ett mycket fint inslag i badrummet.

3. Northlight Väggspegel – Även fin som dekoration!

 • Tidlös design
 • Med stödben
 • Kan hängas på väggen
 • Höjd: 46 centimeter

Northlights Väggspegel har en mycket dekorativ form och design, som gör den trevlig att placera både på sminkbordet och i badrummet. Spegeln har även utformats för att kunna hängas upp på väggen och smarta stödben gör att den står stadigt på bordet om du vill ha den mer flyttvänlig.

Spegeln har en höjd på 46 centimeter och en bredd på 36 centimeter. Detta gör den lättplacerad och kan även tas med på semestern. Runt ramen sitter belysningen placerad och ger även vid full styrka ett mycket behagligt sken som passar perfekt när man till exempel sminkar sig. En stor bonus är också att spegeln är mycket prisvänlig!

Tre vanliga frågor om speglar med belysning:

Vilka fördelar ger speglar med belysning?

Varför många älskar speglar med ljus är framförallt när man behöver få lite förstärkt sken när man till exempel ska raka eller sminka sig. Badrummet är en plats i hemmet som oftast inte har tillräckligt stark belysning och det kan då vara värt att investera i en spegel med belysning. Du kan då göra dig iordning oavsett årstid eller tid på dygnet.

Vad ger bäst ljus, belysning eller naturligt ljus?

Inomhusbelysning ger idag ett väldigt behagligt sken som är snarlikt det naturliga ljuset. Beroende på vad du använder spegeln till bör ljusstyrkan vara lite olika. Men om du till exempel sminkar dig, är det alltid bättre att få ett mer naturligt ljus.

Vart kan man använda en spegel med belysning?

Den kan användas precis vart du vill! Men dessa typer av speglar syns dock mer frekvent i badrum och sovrum, vilket är två rum i hemmet som många fixar till sig i och därmed krävs ett bättre ljus.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Rätt belysning i hemmet kommer att göra stor skillnad för hur ditt hem upplevs och såklart även hur praktiskt det är att använda. Men många glömmer dock bort detaljbelysningen som till exempel i badrummet eller sovrummet. En spegel med belysning kan snabbt piffa upp ett rum och underlättar även morgonens hud- och hårsvårdsrutin avsevärt.

Men vilken spegel med belysning bör man då köpa? För att du ska kunna göra ett riktigt bra val ska du alltid ha din vardag och hem i åtanke. Vilken typ av spegel behöver du och hur stor bör spegel vara, vad kommer du använda spegeln till och hur stark belysning behöver du? Allt detta och mer var några punkter som vi hade i åtanke när ni valde ut de tre modellerna på topplistan. Samtliga speglar som vi listar är multifunktionella och ger ett väldigt behagligt sken, för att kunna användas på flera olika sätt.

Investera i en spegel med belysning och din vardag kommer snabbt att bli betydligt enklare!

Referenser och länkar:

https://inspoguide.com/detta-ska-du-tanka-pa-nar-du-koper-belysning-till-badrummet/

https://www.skonhetslabbet.se/basta-sminkspegeln-med-belysning/

https://www.sminkkurs.se/basta-sminkspegeln-med-belysning-test/

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar