Klätterväxten Vildvin

Klätterväxten Vildvin

Klätterväxten Vildvin – Önskar du pryda din trädgård eller ditt växthus med en klätterväxt som är lättskött? Vildvin är en köttväxt som kommit att bli allt mer populär de senaste åren. Med dess vackra, stora blad som på hösten antar en otroligt vacker röd färg samtidigt som den är lättskött gör att detta är klätterväxten för dig som inte vill lägga ner allt för mycket tid på skötsel.

Någon, eller några, gånger per år kan du komma att behöva klippa ner Vildvinet för att begränsa den något. Vildvinet är mest känd för att vara en av de mest lättplanterade växterna som trivs i nästintill alla jordtyper. Bortom dess otroligt vackra blad som under året antar hela otroliga färger så blommar den under juni och juli månad där den kläs i små blommor i en gul-grön färg. Att med hjälp av några enkelt tips och knep kan även du få ta del av en otroligt vacker klätterväxt som lyser upp din trädgård med dess otroligt vackra färger.

Plantera Vildvin

Vildvin har kommit att bli en allt mer populär klätterväxt. Denna tillhör en grupp som återfinns i tre arter. Vildvin är ett utmärkt val för dig som önskar ha en klätterväxt som inte kräver allt för mycket skötsel då vildvin i det stora hela nästan är en helt skötselfri växt. Vildvin trivs bäst om den planteras intill en vägg eller ett staket. Detta då växten har en förmåga att klänga sig fast med hjälp av små luftrötter som återfinns vid skotten på olika föremål i dess närhet.

Återfinns inte denna möjlighet att klänga sig vid föremål för fortsatt tillväxt söker sig Vildvinet istället till markytan där den kommer att klä denna med sitt vackra utseende som en marktäckande duk. Under vintertid tappar Vildvinet alla dess blad för att sedan när våren gör sig påmind lysa upp din trädgård med dess oerhört vackra färger. Till en början får du ta del av dess stora blad i en grön färg för att sedan under hela sommarperioden anta allt klarare färger för att sedan under hösten låta dig ta del av dess djupa, röda färg. Allt fler väljer att plantera Vildvin i sin trädgård och där medföljer ett par tips och knep att tänka på innan du väljer att plantera. När vi väljer att plantera vill vi att detta ska lyckas. Med några enkla tips och knep kan du lyckas med plantering av denna vackra klätterväxt.

När man ska plantera Vildvin

Det finns några saker att tänka på vid plantering av Vildvin. Främst trivs Vildvin att plantera i jord av ett surare slag. Vid val att plantera Vildvin slipper du fundera på om denna trivs bäst i direkt solljus, i halvskugga eller helskugga då denna klätterväxt trivs bra oavsett vilken typ av solljus den befinner sig i. Utöver detta kan det vara en god idé att välja att plantera denna växt lutandes mot en vägg eller staket och bäst är det att plantera mellan månader oktober och mars.

Vildvin har en förmåga att fort etablera sig och en snabb tillväxt är att räkna med och därmed kan det vara ett tips att till en början starta med att plantera enbart en planta för att enkelt kunna fylla ut med fler om så önskas. Då Vildvin har en förmåga att med hjälp av sina luftrötter kunna försäkra sig om en tillväxt i såväl höjd som bredd gör att du bör låta vildvinet planteras vid en vägg där inga andra växter är planterade. Växer den däremot till sig något för mycket i din smak och du önskar att klippa den så är detta enkelt att göra. Var däremot inte lätt på handen eller rädd för att du klipper bort för mycket av Vildvinet. Denna klätterväxt har en förmåga som växt att snabbt återhämta sig för att kunna fortsätta växa.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar