Hitta bästa matkassen!

Hitta bästa matkassen

Inlägget görs i samarbete med Matkassen.nu

Det är inte alltid man har varken inspiration eller tid att planera måltider för hela veckan och det är då som en bra och anpassad matkasse kommer att komma till nytta. Med inkluderade recept och exakta mått för varje råvara är det bara att röra ner ingredienserna och sedan njuta av god mat varje gång. Allt detta utan att du behöver lägga ner tid på att gå till affären och sedan mäta ut allt som du adderar.

Med en marknad som är fylld med olika alternativ finns det någonting för alla, oavsett diet eller budget. En matkasse av bra kvalitet behöver inte kosta skjortan och du har även alltid möjlighet att justera recepten för att passa dina smaklökar bättre. Så här hittar du den bästa matkassen för ditt hushåll!

Jämför olika matkassar

Beroende på vilka typer av råvaror som kassarna innehåller och hur många portioner som ingår så ser priset olika ut. Du kan välja ekologiska kassar, studentvänliga matkassar och även kassar som har satts samman av professionella kockar. Dessutom kan du välja om du vill ha miljösmarta recept, vegetariska råvaror eller fisk- och kötträtter. Allt för att du ska kunna skräddarsy kassen för att passa dina behov och på så vis hitta den bästa matkassen för dig.

Pris per portion

Ett bra sätt att se om matkassan passar din budget är att jämföra hur mycket du kommer att betala för varje portion. Du kan då se om kassen även kommer att spara dig pengar. Många tror att matkassar är ett lyxigt alternativ till att handla själv och att det är väldigt dyrt. Men om man kikar på per portion så kommer det faktiskt inte bli dyrare i många fall, om du inte är en sådan som lever på falukorv och makaroner.

Mindre matsvinn i hemmet

Kikar man också på hur mycket mindre mat som du kommer att slänga så kommer matkassan också hjälpa dig att spara pengar. Beroende på hur många portioner du beställer kan du laga mat för hela veckan, frysa in rester och få exakta mått så att överblivna ingredienser inte hamnar i soptunnan. Dessutom finns det många ännu mer miljövänliga alternativ där du kan äta mer gröna råvaror som kommer med mindre förpackningar och plast.

Hjälper dig att äta mer hälsosamt

En annan fördel med matkassar är att det hjälper hela familjen att äta mer hälsosamt. Du kan på förhand bestämma helt vad ni ska äta och ha mindre onyttigheter hemma.

Skräddarsy recept och leverans

Med matkassen kan du själv välja hur många måltider du vill få skickade och hur många portioner som varje recept ska bestå av. Detta hjälper dig att planera familjens måltider avsevärt. Men om du bor i ett hem där alla i familjen inte äter alla råvaror kan det vara bra att kunna byta ut recept som inte passar och även själv kunna bestämma helt vad du vill få hemskickat.

På de flesta tjänster som erbjuder matkassar kan du snabbt och enkelt bygga upp din egen veckomeny och sedan få allt skickat som du behöver. Basvaror som vissa kryddor och olja kommer dock inte att följa med så det är viktigt att du har det nödvändigaste hemma. Beställ en matkasse som du tycker om och upptäck fördelarna med att få maten planerad åt dig!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar