Inredning till ditt sovrum!

Inredning till ditt sovrum

Har du tröttnat på ditt livlösa sovrum eller känner du att din nuvarande inredning inte är personlig nog? Att ändra inredning till ditt sovrum kan ändra hela känslan och ytan på ditt rum.

Många tror felaktigt att det behövs stora förändringar såsom nymålade väggar eller en ny säng för att rummet ska få ett lyft, men det behöver inte vara så! Härliga ljus, lite ny inredning och en och en annan växt kan förvandla ditt opersonliga sovrum på nolltid. Vi ger dig våra bästa tips till inredning till ditt sovrum för ett personligt och rogivande rum!

Våra favoriter till sovrummet

Du behöver inte alltid genomgå några stora förändringar för att det ska kännas av att något nytt har hänt i sovrummet och som totalt ändrar stämningen. På sommaren kan du exempelvis leka med tunnare tyger till gardiner och överkast i ljusare toner, medan du på hösten kan investera i tjockare och varmare tyger för att förändra ditt rum.

· Nya gardiner för den mysiga känslan

Gardiner kan förändra ett helt rum och välj här gärna tyger och färger efter säsong. Att ändra position på dina gardiner kan även förändra hela ditt rum. Att exempelvis hänga dem från taket ned till golvet ger illusionen av ett större rum och gör att rummet får en elegant hotellkänsla. Lek runt med positionen av dina gardiner och vi kan lova att du kommer se en klar skillnad, det sätter hela standarden för rummet!

· Ett eller flera nya nattduksbord

En liten större förändring än gardinerna, men som ändå hjälper till med helheten i rummet är att byta ut dina nattduksbord. Om det är någon gång du ska fynda nattduksbord så är det inför höstens lilla sovrums-förändring! Om du nu har ett minimalistiskt nattduksbord så kanske du vill testa på en helt annan stil, eller köpa flera nattduksbord ifrån samma serie? Ett nattduksbord ger dig också möjligheten att matcha inredningsdetaljer på bordet som exempelvis ljus, vaser eller en passande växt.

· En ny matta för att göra rummet varmare

Att inreda ditt sovrum med en eller flera mattor ger direkt en mer hemtrevlig känsla. Det hjälper även till mot kalla golv när du precis stigit upp från sängen. Om du väljer en mörkare gardin så kan du gärna bryta av med en matta i ljusare toner och tvärtom. Du kan även leka med material, med allt ifrån en vanlig textilmatta till en fluffigare variant beroende på stil och smak.

· Växter, värmeljus och dekoration

Även de allra minsta av inredningsdetaljer kan göra en stor skillnad för ditt sovrum. Genom att placera ut ljus i några varierande ljusstakar, placera en vas i fönstret med pampasgräs i eller att organisera dina favoritböcker i en bokhylla kan du göra ditt sovrum personligt.

Vill du ha mer värme på väggarna kan du placera en tavla i makramé eller en drömfångare på väggen. Och om du redan är inne på virkat eller makramé så kan du också passa på att köpa passande hållare för ett par nya växter som du kan hänga upp i sovrumsfönstret.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar