Nyfiken på akustikpaneler

Nyfiken på akustikpaneler

Akustikpaneler i såväl hem som på offentliga platser blir allt vanligare. Det är ett effektivt sätt att få ett “tystare” rum och på samma gång skapa en genuin känsla i inredningen. De fungerar som både ljudabsorberare och är ett designmässigt lyft. Vi ger dig några mer tips på hur du kan tänka angående inredning i några av dina rum med hjälp av akustikpaneler.

Hur fungerar det?

Akustikpaneler bryter ner och absorberar ljudvågorna när de träffar filten och lamellerna. Akustikpaneler för väggar och tak gör därför ditt hem inte bara snyggt och modernt, det tar också bort oönskat buller och eko. Akustikpanelerna kan användas både på väggar och tak och passar lika bra i det privata hemmet som i offentliga rum. Att göra ditt hem mer stilfullt med paneler i olika träsorter skapas på ett enkelt och stilfullt sätt. Det finns en mängd olika träfärger att välja mellan: Ek, Ljus Ek, Ask, Valnöt, osv. På senare tid har perforerad akustikpanel blivit allt mer populär. Det finns således möjlighet till både enkla och stillfulla väggribbor eller perforerade akustikpaneler. Eftersom det finns en mängd olika akustikpaneler att välja mellan kan du testa i ett virtuellt vardagsrum hur akustikpanel ser ut i rummet.

Lämpligt val av rum

Att vara i miljöer med dålig akustik kan ha negativ påverkan på din hälsa och generella välmående. Att få bort eko har markanta hälsofördelar. Tänk dig en ribbvägg i ditt vardagsrum eller ribbor i ditt tak. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum. Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök, en ribbvägg med akustikpaneler skapar rätt känsla och stämning. Tänk också på att väggpanel används många gånger för att beskriva all sorts panel som kan monteras på vägg. Ribbvägg och akustikpanel brukar beskriva samma sak.