Bästa växthus mot vägg 2024 – Odla dina favoritväxter året om!

Bästa växthus mot vägg

Bästa växthus mot vägg 2024 – Ett växthus förlänger säsongen och gör så att du kan odla dina favoritväxter året om, samt hålla dem skyddade mot angrepp från insekter. Men vad har vi för alternativ om vi inte har en stor trädgård med extra plats för att kunna sätta upp ett växthus?  

Självklart har vi en lösning på detta, och det är växthus mot vägg! Väggväxthus är perfekt anpassade för dig med ett mindre utrymme, men lika stort intresse för odling. Med dessa sorters växthus kan du enkelt anpassa det till den platsen du redan har, såsom att placera det på din terrass, altan eller balkong. Vi har samlat tre av våra favorit växthus för vägg för att hjälpa dig hitta just det som passar dig bäst!  


Topp tre växthus mot vägg bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Vitavia Ida  

 • 7.8 kvm 
 • Polykarbonat tak 
 • Hög inre höjd 

Vitavia Ida är ett perfekt växthus mot vägg för dig som har medium begränsat utrymme men ändå vill ha en medium stor yta för dina växter. Vitavia Ida är utrustat med smala aluminiumprofiler som är väldigt bra på att låta allt solljus komma in i växthuset.  

Detta väggväxthus har även möjligheten att monteras ihop med två enkla skjutdörrar på varje ände, eller en dubbel skjutdörr som du kan placera på framsidan. Den har ett utrymme på 7,8 kvm och har en hög inre höjd som gör att du får mer plats på insidan än vad växthuset tar upp på utsidan.  

Vid leverans för detta väggväxthus medföljer ett polykarbonatplast för taket, och växthusglas till resten av huset.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Halls Altan 2 – Bästa för mindre utrymmen! 

 • Perfekt för mindre utrymmen  
 • God ventilation 
 • Med skjutdörrar 

Halls Altan 2 är ett populärt val för dig som är intresserad av ett mindre alternativ  av växthus. Halls Altan 2 är ett miniväxthus som ger dig möjligheten att skapa din egna lilla oas med ett stort urval av ätbara växter och frukter. Halls altan har fönster gjorda av polykarbonat material som effektivt håller inne värmen så att du kan odla året om.  

Med ett utrymme på 0,9 kvadratmeter så är Halls altan väggväxthus perfekt för dig som vill ha lite extra växtliv på din altan eller balkong. Växthuset inkluderar skjutdörrar som gör det enkelt för ventilation under riktigt varma dagar.  

Sorry, no prices available at this time.

3. Väggväxthus Gop lean to – Med väggfäste!

 • 0,8 kvm  
 • Rostfri aluminiumram 
 • Inkluderar väggfäste  

Vårt tredje val är det smidiga väggväxthuset Gop lean to.  Detta är ännu ett platseffektivt val som passar perfekt för balkonger eller terrasser. Gop lean to har UV-skyddande väggar gjorda av polykarbonatskivor. Ramverket för denna modell är utrustat med pulverlackerad aluminium, vilket gör detta till ett perfekt alternativ för dig som letar efter  en modell som kräver lite till inget underhåll.  

Gop lean to är enkel att montera och inkluderar både väggfästen och hängränna. Med skjutdörrar och öppningsbart tak kan du enkelt skapa luftflöde för dina växter under varma dagar.  

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om växthus mot vägg: 

Vad ska jag välja för växthus? 

Växthus är en bra investering och fungerar som ett utmärkt redskap för dig som har lite odlingserfarenhet och vill låta ditt odlingsintresse växa ännu mer, men även för dig som är erfaren och nyligen har insett att du behöver mer plats! 

Det finns många olika sorter av växthus att välja mellan. Om du är intresserad av ett standardväxthus så har dem ett utrymme på ungefär 6-8 kvm, om du vill ha plats för möbler inuti ditt växthus är det smartare att välja något som är upp mot 20 kvm. Köper du ett växthus mot vägg som är mindre än 15 kvadratmeter behöver du heller inget bygglov.  

Har du lite plats, och kanske ingen trädgård så är ett väggväxthus perfekt för dig. Det tar upp lite utrymme, och är ofta större i höjden så att du kan få plats med mer växter på insidan utan att det tar upp för mycket yta på utsidan.  

Den stora fördelen med ett växthus mot vägg är dess energisnåla placering. Solens värme lagras nämligen i husväggen under varma dagar och gör att värmen frigörs till växthuset under natten, vilket ger goda temperaturförhållanden för att hålla dina växter friska och starka. 
 

Vad kan jag odla i ett väggväxthus? 

Du kan odla nästan allt! Ett väggväxthus har samma funktioner som ett vanligt växthus, det är bara mindre i storlek och mer effektivt för dig som vill spara plats. Därför är det viktigt att tänka på storleken av plantorna du väljer att odla, så att de kan trivas och ha tillräckligt med plats.  

Du kan odla allt ifrån tomater, kryddor och örter, eller gröna bladväxter, det är helt upp till dig! många växthus mot vägg har bra ventileringsmöjligheter så att du kan se till att skapa ett naturligt och hälsosamt luftflöde för dina odlingar, samt tillger husväggen lite extra värme under de kallare dagarna.  

Hur rengör jag mitt växthus mot vägg? 

Det är alltid bäst att anpassa din rengöringsteknik beroende på vilka material ditt växthus består av. Det är viktigt att inte använda för hårda kemikalier eftersom det är ett organiskt utrymme och därför kan det alltid vara bra att blanda ihop lite olika ingredienser för att skapa sitt egna rengöringsmedel.  

Vi rekommenderar en blandning av:  

 • Varmt vatten 
 • Såpa 
 • Citron 
 • Ättika 

Med denna blandning kan du rengöra både glas och tak utan att skada materialet på växthuset eller riskera en otrevlig miljö för dina växter.  

Källor: 

https://www.willabgarden.se/produkter/vaxthus/vaxthusmodeller/vaxthus-mot-vagg/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa växthus mot vägg

Gardenstore
Hemfint
Prisjakt
Pricerunner


Bli först med att kommentera

Lämna ett svar