Bygg en köksö med sittplatser!

Bygg en köksö med sittplatser

En köksö brukar vanligtvis beskrivas som kökets hjärta, där all glädje och energi i huset uppstår. Där finns det plats för mycket skratt och en riktigt smart förvaring. Det ger dig mycket mera arbetsyta och är den perfekta samlingsplatsen för både mys och mingel.

En absolut fördel med att ha en köksö är att det är en väldigt snygg och modern detalj, ingen kommer missa din fantastisk köksö när de kliver in i köket. Vad bör du tänka på när du bygger en köksö och vilka detaljer ger det lilla extra?

Varför bygga en köksö?

En köksö med sittplatser gör ditt hem socialt. Det behöver inte alltid betyda att du måste bygga större, bänkskivan som du har kan räcka till både en stor god arbetsyta och som en liten samlingsplats eller matbord.

Med ett par extremt snygga barstolar får du garanterat sällskap utav barnen, gästerna eller din partner när du lagar den goda middagen eller efteråt när allt behöver diskas. En köksö är helt enkelt en perfekt samlingsplats som dina nära och kära garanterat kommer att trivas.

Tips för dig som ska bygga köksö:

Utgå från ditt kök när du ska bygga en

Det är alltid bra att börja med en plan. Det första du borde tänka på är att fundera på vad som kommer passa och se bäst ut i rummet. Vill du att din köksö ska vara fristående, flyttbar eller så kanske du vill ha en halvö. Du kan boka köksplanering så kan köksspecialisten hjälpa dig med att få fram vad som kommer passa bäst i ditt kök.

Tänk på vad köksön ska göra för dig

Hur du än väljer att bygga din köksö så ska du självklart utgå ifrån vad du behöver och vad som krävs för att uppfylla just dina behov. Det är något som borde tänkas på tidigt när du planerar att bygga en ö och vad den ska göra för dig.

Vill du ha extra arbetsyta, mer förvaringsutrymme eller mer plats för matlagning? Om du vill så kan du självklart även montera in en vask eller spis på ön. Det ger en väldigt snygg touch och smälter fint in i din övriga inredning.

Tänk på måtten till köksön

Om du vill att det ska finnas sittplatser till den ö du ska bygga så bör du designa den just efter det. Ett lite mer luftigare alternativ är då en god idé så att du får gott om benutrymme så det blir skönt och bekvämt att sitta där.

Om du väljer en köksö med sittplatser kan det vara ett smart alternativ att välja en kökshalvö med endast några få sittplatser. Du vill inte att det ska bli för trångt i rummet eller mellan stolarna. Det är heller inte fördelaktigt om det ser för plottrigt ut, då förlorar du den stilrena känslan i rummet. En fördel med att ha sittplatser vid din köksö är självklart att du kan få sällskap medan du lagar mat. En köksö är en perfekt plats för mingel eller fester då gästerna ofta samlas i just köket. Förgyll ditt hem med en köksö – du kommer inte att ångra dig!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar