En perfekt utflykt med en perfekt picknickfilt

picknickfilt

Picknickfilt – Oavsett säsong finns det inget härligare än en picknick utomhus med vänner och familj. Tänk på uppevelsen av att få njuta av kaffe eller varm choklad medan man plockar svamp i höstskogen. Föreställ dig hur härligt det är med en fruktsallad på stranden ihop med barnen. Eller varför inte ett knytkalas med parkhäng i stadsparken? Alla dessa tillfällen och många fler picknickar blir bara bättre om man använder sig av bland annat en vattentät picknickfilt, det finns olika alternativ med både vattentät undersida och filt på ovansidan eller mer klassiska utan vattenavstötande undersida.

Om man har lite tid att förbereda sin picknick i förväg kan man göra den både kul, vacker och praktisk. Välj en filt med omsorg, de som är vattenavvisande eller vattentäta funkar också ofta bra på torra och ”barriga” underlag då smuts och småskräp oftast inte fäster på ytan. Tänk också på vad du vill ha med och bjuda på, praktiska smålådor med lock som går att låsa fast, kniv och gaffel eller i alla fall serveringsbestick förhöjer också upplevelsen. Det finns mängder av alternativ när det kommer till glas och muggar, både i plast och mer hållbara eller miljövänliga alternativ som metall eller återvunna material.

För den som är lite mer spontan är ju trots allt picknickfilten det mest centrala i utflykten. En ihoprullad sådan med kardborreband är lätt att ta med i farten på väg ut. Att beställa pizza och avnjuta på sin filt eller köpa en påse färdiga bullar är inte heller fel så länge sällskapet är rätt.

Det sägs ju också att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder. Det samma gäller oftast picknick, man kan ha picknick oavsett väder och underlag. Om det är alldeles för soligt matchar man gott sin filt med ett snyggt strandparasoll eller om det är fuktigt och ruskigt kan man använda en vattentät eller vattenavvisande picknickpläd att sitta på när man fikar under skydd av ett träd eller paraply i skogen.

Det är väldigt praktiskt att ha lite olika typer av behållare med sig på sin utflykt, både när man ska packa ner mat och mumsbitar men faktiskt också när man ska bege sig hemåt. Då kan man enkelt paketera sina använda engångsservetter, bestick och övrigt skräp och stoppa ner tillsammans med sin picknickfilt utan att något blir smutsigt och samtidigt vara snäll mot naturen genom att ta med sig skräpet hem!

Vad man ska välja för prylar till sin picknick och vart man ska handla det är förstås en smaksak och en fråga om vilket behov man har. Både Rusta och Åhléns har mycket bra sortiment för den ultimata picknicken.

Picknickfilt från Rusta

Det finns såklart massvis olika alternativ och tillbehör till din picknick. På Rusta hittar man picknickfiltar eller plädar och matchande kylväskor i olika storlekar. En rad tillbehör som gör din picknick både roligare och mer praktisk som skojiga sittpuffar för utomhusbruk eller vackra muggar och sugrör.

Oavsett om du bara letar efter en filt till din utflykt eller en hel arsenal för utomhusaktivitet och parkhäng så hittar du det mesta av det hos Rusta.

Picknickfilt från Åhlens

När det kommer till picknick i allmänhet gäller det inte bara att ha en snygg filt eller picknickpläd. Det handlar så mycket om det praktiska! Att vara väl förberedd är som sagt viktigt för att få en fridsam och njutbar picknick, även den som vill ha en spontan stund i parken kan vara förberedd genom att ha köpt hem flera praktiska och snygga prylar för sin picknick från Åhléns.

På Åhléns hittar man både coola engångsartiklar av återvunna material som assietter av palmblad men också bestick och förvaringslådor perfekta för att duka upp olika smårätter!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar