Bygg din egen pizzaugn

Bygg din egen pizzaugn

Bygg din egen pizzaugn – Har det kommit att bli dags att ge din trädgård ett litet ansiktslyft? Att välja att bygga ett utekök i sin trädgård har kommit att bli allt mer trendigt och fler och fler väljer att göra detta. Att omvandla sin trädgård och skapa möjligheter att tillaga mat där gör att vi kan nyttja vår trädgård ännu mer än vad vi redan gör. Att bygga sin egen pizzaugn har därmed kommit att bli en trend allt fler valt att omfamna.

Med en trädgård finns en möjlighet att omvandla denna och göra detta till en yta där du kan tillaga din mat, och så även din egen pizza. Att samla familj och vänner över en måltid har kommit att bli allt viktigare för många och med en pizzaugn i trädgården kan du, tillsammans med din familj, samlas i trädgården, toppa din egen pizza med en massa gott för att sedan grädda denna. Nedan återges tips och knep, stegvis, på hur du enkelt och med få redskap kan bygga din egen pizzaugn.

Om du vill köpa en färdig pizza ugn:

En pizzaugn i trädgården

Går du också i tankarna på att det är dags att rusta upp din trädgård och göra den till en allt mer nyttjad yta? Många har kommit att få upp ögonen för att bygga sig ett utekök och en egen pizzaugn för att kunna tillaga maten utomhus året runt. Att samlas över en måltid tillsammans är något vi mer än gärna delar med våra nära och kära.

Genom att bygga en egen pizzaugn kan du bjuda såväl barn som vuxna, oavsett tid på året, på nygräddad, hemmagjord pizza. Att bygga sin egen pizzaugn kan låta både komplicerat och som en lång process, men med ett par tips och knep kan du enkelt bygga din egen pizzaugn för dig och familjen att njuta av. Vid byggandet av en pizzaugn i din trädgård finns det ett par saker du bör ha i åtanke för att detta ska kunna ske både så smidigt som det går samtidigt som det sker på ett korrekt sätt.

Nedan finner du hur du enkelt och smidigt kan bygga din egen pizzaugn med ett fåtal redskap och till ett mycket bra pris. Bygg du också din egen pizzaugn för att kunna bjuda hem och vänner och familj på en oförglömliga pizzakväll där du kan imponera och grädda pizzorna ute i trädgården.

Att bygga din pizzaugn enkelt

Önskar du bygga en ugn kan du göra detta med enbart ett fåtal redskap. Till en början bör du genomföra ett grundarbete samt låta bygg en rejäl gjutform för din ugn att stå på. När detta är gjort är det dags att skapa den rundade, övre delen av ugnen. Här kan du smidigt använda dig utav en pilatesboll som du pumpar upp. Viktigt är att du klär denna i plastfolie.

Använd dig utav en skiva som du sågar ett hål i stor nog för bollen att rymma i där ena halvan av bollen ska nudda golvet och andra halvan ska befinna sig ovanför formen. När bollen väl är placerad på denna, med ventilen lätt för dig att komma åt, skiva kan du använda dig utav formbart virke, förslagsvis en träfiberskiva, som du formar till en halvcirkel som du placerar mot bollen. Denna kommer att skapa ugnens öppning.

Glöm inte att skapa en form ovanpå halvcirkeln, för att senare kunna fästa din skorsten här. Det har nu blivit dags att mura med en gjutmassa som är eldfast. Låt denna härda ett par dygn och släpp sedan ut luften ut pilatesbollen, avlägsna denna och vips har du byggt din egen pizzaugn. Detta är tips på hur du enkelt kan bygga din egen pizzaugn.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar