Välkommen till bra fröer på nätet

Välkommen till bra fröer på nätet

I samarbete med Impecta

Antagligen älskar du trädgård. Alla perenner som kommer år ut och år in eller de säsongssatta grönsakerna. Är du en sådan som satsar på kryddväxter eller medicinalväxter? Kanske älskar du kulturarvsväxter eller varför inte nordiska vildblommor?

Oavsett vilket så finns det alltid en period när du tänker på nästa säsongs sådd och blomning. När du i ditt huvud målar upp vad du ska så. Då finns det sidor på nätet med sortiment som präglas av en ovanlig bredd som väntar på dig. Vi berättar mer om fröer på nätet

Imponerande sortiment

Ungefär 2000 olika kvalitetsfröer finns samlade på Impecta. Allt från vanligare sorter till väldigt speciella arter som inte går att få tag på någon annanstans. Sortimentet omfattar fröer till perenner, krydd- och medicinalväxter, grönsaker, vildblommor, exotiska krukväxter, buskar och träd med flera. Gemensamt för dem alla är att de genomgår samma kvalitetssäkringsprocess.

Ett viktigt kännetecken för kvalitetsfröerna är den höga grobarheten. Under ett antal år har det varit populärt att satsa på perenner, grönsaker och fleråriga krukväxter. Det fina är att du inte behöver välja. Du kan satsa på fröer till dem alla för de kompletterar varandra ypperligt.

Grönsaker

Bland grönsakerna hittar du en rik variation av sorter som gör att du kan odla gamla välbekanta grödor eller prova nya spännande varianter. Ett grönsaksland bjuder inte bara på smakrika nyttigheter utan är också en av trädgårdens vackraste platser med alla färger och former. Många grönsaker går även utmärkt att odla i krukor och lådor, vilket gör att du kan bli grönsaksodlare med liten täppa eller balkong.

Krukväxter

Fröerna till de fleråriga krukväxterna har sin naturliga växtmiljö i många olika länder runt om i världen. Många av dem är ursprungligen stora buskar och träd, men odlas här som inomhusväxter. Höjden som brukar anges är den normala vid inomhusodling. Du hittar även patio plants, dvs fleråriga växter som kan odlas i vinterträdgård, växthus och uterum med frostfri övervintring. De passar även som utomhusväxter under sommaren. Fleråriga arter kan normalt sås hela året.

Perenner

Perenner är örtartade och vissnar ner under vintern. Såväl perenner som buskar och träd överlever i vårt kalla klimat genom att deras rötter går i vila under vintern då fotosyntesen stängs ner och jorden är antingen frusen eller konstant kall och blöt. Kritiska tidpunkter är vid in-vintring och uppvaknande. Under höst och tidig vår är jorden fuktig och kall, vilket innebär risk för att rötterna ruttnar eller förfryser eftersom de är aktiva.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar