Färgtrender för väggar 2023!

Färgtrender

Att måla dina väggar i en trendig färg kan lyfta ett helt rum och få ditt hem att bli mer personligt. Årligen kommer det nya trender av kulörer för väggar, men vad är nytt inom färgtrender för nästkommande år? Många färger av nästa års färgkarta är tidlösa och går i mjuka pastellfärger som är lätta att kombinera. 

 I denna artikel går vi igenom alla färgtrender för väggar 2023!  

Vad är nästa års färgkarta? 

Varje år kommer det nya trender för färgkartor att måla dina väggar i, men en del kulörer är återkommande och tidlösa och detta gäller även för nästa år. 2023 trender går i jordiga nyanser, mjuka pasteller och apelsintoner till dina väggar. 

Hemmet och dess färgpalett är en direkt reflektion av hur vi känner för våra liv och vad för intryck vi vill ge våra gäster när de kommer hem till oss. Tidigare var det vanligare att hemmet sågs som en slags fristad och en plats för lugn och harmoni efter långa dagar på arbetet.  

De senaste åren har allt fler flyttat arbetet till hemmet, vilket gör att vi spenderar mer tid hemma, och detta har bidragit till att vi förväntar oss mer av vårt hem idag. Det är idag istället en plats både för arbete, sociala gemenskaper och avkoppling som många även vill ska spegla sig i våra hem. Nedan listar vi de mest populära färgkartorna för nästa års inredning av ditt hem och väggar. 

Jordtoner från ljust till mörkt 

I år har en av de stora trenderna för att måla väggar varit jordtoner som sträcker sig från ljusbeige till mer mörka varma toner, och detta håller i sig även nästa år. Dessa lugnande landskapsnyanser går att antingen bryta av med en fondvägg i jordton eller att du målar exempelvis vardagsrummet i en utvald färg och inreder ditt hem utefter det.  

Vad som är gemensamt för alla de varma jordiga tonerna är att ditt hem får ett lugnt och harmoniskt intryck och här har du många inredningsstilar som du kan bland mellan som exempelvis bohemiska inslag eller lantliga möbler för att förstärka den avslappnade stilen. 

Apelsintoner och pasteller 

Mjuka pasteller i olika nyanser är en av nästa års stora färgtrender. Pastellfärger är lugnande, avslappnande och som samtidigt ger en mer intressant touch till ditt hem. Det är ett gott alternativ till de klassiska vita väggarna och kan rama in ditt rum utefter din egna personliga stil.

Populära färger är exempelvis mjuka apelsintoner, persika och olika toner av grönt. Dämpat grönt är en naturinspirerande färg som många valt i år, och även nästa år så tros det gröna kulörerna hitta sin väg i till mångas hem. 

Röda nyanser 

En något otippad färg om man tittar på de andra kulörerna som går i diskreta färger är istället de djupa röda nyanserna som börjar klättra högt på trendlistorna för väggar nästa år. Olika röda nyanser ger ett varmt och sofistikerat hem och passar för den som inte är rädd för att måla delar av sitt hem i mer intensiva toner.  

De djupa röda tonerna passar exempelvis perfekt för moderna hem med utvalda inredningsdetaljer som förhöjer väggarna, men du behöver för den delen inte ha ett retro eller rustikt hem för att kunna matcha de röda nyanserna.  

Många av de röda nyanserna på färgkartan är mer diskreta och mot det vinröda hållet, vilket gör att du med fördel även kan kombinera en lantlig stil eller en mer gammeldags känsla med matchande kuddar och många naturliga ljuskällor som levande ljus för den rätta stämningen.  

Om du är osäker på vilka trender som är värda att hoppa på kan du alltid låta dig få idéer av inspirationsbilder över årets trender för att lättare kunna avgöra vad som passar dig och ditt hem bäst.  

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar