Varför det är bra med villaförsäkring?

Varför det är bra med villaförsäkring

Inlägget görs i Samarbete med Passagen

Att bo i villa innebär att du förutom din bostad även behöver se över din tomt för underhåll och att undvika skador. Trots detta kan en olycka eller skada ändå ske, som kan kosta dig en stor summa. En villaförsäkring ersätter skador som uppstår på ditt hus och den tomten som huset är byggt på.

Det är mycket smart men framför allt säkert att ha en villaförsäkring för att slippa oväntade utgifter. Om du inte har så mycket vetskap om villaförsäkring eller inte vet hur du ska ta dig till väga när du väljer en så har vi skapat en kort guide till villaförsäkringar.

Vad är en villaförsäkring?

För dig som är husägare så är en villaförsäkring en mycket viktig och bra investering. En villaförsäkring består utav flera olika delar. Förutom skydd för huset och tomten så ingår ansvarsskydd och rättskydd. Även hemförsäkringsdelen i villaförsäkringen består av flera olika delar, att få skydd för alla dina saker och lösöret bara är en del av det.

Hela ditt hus omfattas av villaförsäkringen om det exempelvis skulle uppstå en brand, översvämning eller om ett träd skulle råka falla ner på huset. En villaförsäkring inkluderar även köks-och badrumsinredning, värmepannan och ett gäng andra installationer som till exempel rörledningar.

Det finns en del olika typer utav villaförsäkringar så var noggrann med ditt val och vad för egenskaper du vill att försäkringen ska ha.

Vad är skillnaden mellan villahemförsäkring och villaförsäkring?

Som sagt så ersätter villaförsäkringar skador som uppstått på ditt hus eller tomten som huset är byggt på. Villahemförsäkring täcker även skador på huset och tomten men det täcker även dig, din familj och alla saker som ni äger.

Den viktigaste skillnaden mellan de två är att villahemförsäkring skyddar lös egendom och de som bor i hemmet även när de befinner sig utan för det och villaförsäkring skyddar din fasta egendom. I vissa situationer så kan båda försäkringarna vara till nytta och verkligen komma till användning.

Så vilken försäkring ska man välja?

En villahemförsäkring är något som verkligen rekommenderas eftersom det ger dig det kompletta skyddet men i många fall räcker det med en vanlig villaförsäkring. Det kan passa om du redan har en hemförsäkring via ditt fack.

Hur länge gäller en villaförsäkring?

Både villa-och villahemförsäkringar brukar normalt räcka i ett år. Du kan bestämma ifall du vill betala det månadsvis, kvartal, varje halvår eller direkt för hela året. Huvudförfallodagen är det som avgör när försäkringen upphör att gälla. Ifall du skulle vilja byta datum så måste du göra det innan det utsatta datumet passerat. Vanligtvis så brukar ditt försäkringsbolag kontakta dig i god tid innan och fråga om du vill förlänga försäkringen.

Om ditt försäkringsbehov skulle förändras, det vil säga om du skulle flytta eller vid försäljning så kan du smidigt och lätt byta eller säga upp försäkringen i förtid.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar