Bästa julgranen i plast – Ett mer miljövänligt alternativ!

Bästa julgranen i plast

Bästa julgranen i plast – För många innebär början av december månad att det är dags att leta fram sin julgran i från förrådet eller inhandla en riktig gran om detta är någonting som man föredrar. Men om du inte redan har en gran för året så kanske du står i valet och kvalet om vilken typ av gran som du ska investera i.

Beroende på hur din boendesituation ser ut, om du har plats för förvaring och beroende på hur miljövänligt val du vill göra så kan du kika på ett val av julgranar i plast som passar dig.

Men i denna artikel vill vi slå ett litet extra slag för julgranar i plast som kan återanvändas år efter år och därmed spara på jordens resurser. Vi har också letat fram marknadens tre bästa val i vår mening, som vi tycker att du ska kika lite extra på!

Topp 3 julgranar i plast bäst i test

1. Vår vinnare! Hortus 780-001

 • Med träfot
 • 170 LED-lampor
 • Allergivänliga material
 • 3-delad konstruktion

Denna kvalitetsgran 780-001 från varumärket Hortus är ett utmärkt val om du letar efter en robust gran som kommer att hålla i många, många år. Konstruktionen är mycket stabil och tredelad, vilket gör den enklare att förvara när den inte används. Träfoten som är en del av designen gör också att granen står stabilt på samtliga underlag, oavsett vad du klär granen med.

Granen har dessutom tillverkats av allergivänliga material och har en väldigt verklighetstrogen design med 170 LED-lampor inkluderade. Med granens anpassade höjd på 150 centimeter är den ett bra inköp för de flesta familjer, vilket är varför vi placerar den högst upp på topplistan!

2. Star Trading Brekstad – Bästa premiumvalet!

 • Höjd: 210 centimeter
 • Med inkluderad LED-belysning
 • Praktisk design
 • Grenar fastsatta med gångjärn

Om du letar efter en större modell av plastgran som är fint designad, så kommer du att älska denna modell från Star Trading. Brekstad har en höjd på 210 centimeter, där konstruktionen gör den väldigt utmärkande. Grenarna är nämligen fastsatta med gångjärn för att du enkelt ska kunna justera dess position efter smak och tycke. Dessutom underlättar detta förvaringen av granen markant.

Granen säljs tillsammans med inkluderad LED-belysning som består av hela 460 lampor. Detta skapar ett underbart sken och gör denna modell till ett lika fint val till vardagsrummet hemma som på kontoret.

3. Star Trading Kalix Twinkle – Prisvänlig!

 • Höjd: 195 centimeter
 • Bra kvalitet
 • Prisvänlig
 • Antal lampor: 160 stycken

Denna medelstora gran Kalix Twinkle passar mängder av olika hushåll och har en väldigt trevlig design som gör den till ett fint inslag i hemmet. Granen säljs dessutom med 160 stycken lampor som ger ett varmvitt ljus som är mycket behagligt. Eftersom granen har en höjd på 195 centimeter är den även väldigt lättplacerad i hemmet.

Letar du efter en prisvänlig gran som kommer att hålla i flera tid och som kan hjälpa dig att spara på ditt klimatavtryck så kommer Star Tradings Kalix Twinkle att vara ett perfekt val.

Tre vanliga frågor om julgranar i plast:

Är en plastgran mer miljövänlig?

Det finns flera olika argument för huruvida en plastgran eller riktig gran är mer miljövänligt. Båda valen har såklart sina för- och nackdelar. Beroende på hur många gånger plastgranen återanvänds så är den det allra bästa valet för miljön.
Generellt genererar en plastgran runt 11 kilo koldioxidutsläpp, medan skövling av en naturlig gran ligger på runt 2 kilo. Så om du planerar att återanvända plastgranen under flera jular så är det bästa valet för miljön att välja en gran som kommer att hålla under flera jular så att du kan spara på jordens resurser.

Vilka ljusslingor kan man använda i en plastgran?

Många moderna val kommer idag med redan förmonterade ljusslingor eller LED-lampor. Fördelen med detta är att du inte behöver spendera tid på att själv dra ljusslingorna i granen, vilket vi genom erfarenhet vet också är den mer tidskrävande delen med att pynta julgranen.
Om den gran du har inte säljs med ljus så kan du använda samtliga ljusslingor på marknaden som du tycker ger ett behagligt sken. Men säkerställ att du inte lämnar dem på när du inte är hemma då lamporna kan bli väldigt varma om de är på under en längre tid.

Hur förvarar man sin plastgran på bästa sätt?

För att granen ska hålla längre så kommer förvaringen av julgranen att spela in. En stor fördel är om du monterar ner granen efter att julen är över och förvarar den antingen i den kartong som den såldes i, eller att du täcker för granen så att inte fukt påverkar granens form.
Det är lockande att bara ställa upp granen på vinden, men om du bara tar lite extra tid till att montera ner den så kommer den att hålla betydligt längre.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa en bra topplista krävs det att man gör gedigen efterforskning inom området, så att man helt enkelt har en bra förståelse för hur produkten ska vara designad för att verkligen fylla sin funktion.

Därför valde vi innan artikeln påbörjades att läsa olika topplistor, tester och recensioner om olika plastgranar på marknaden. Vi känner oss därför väldigt säkra i våra val av granar, så att du kan göra ett bättre val som håller i många år.

Några faktorer som spelade särskilt in var dess design, konstruktion och såklart också pris. Gör ett val som passar dig och spara på ditt klimatavtryck för en grönare jul!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar