Detaljer som gör din balkong mysigare! 

Detaljer som gör din balkong mysigare

En balkong bör vara lika praktisk som den är mysig att vistas på, och förutom passande möbler så kan de små detaljerna vara det som gör skillnad. Oavsett om du har ett stort utrymme eller en mindre balkong kan du med ett fåtal knep addera detaljer som gör din balkong mysigare! 

Planera ditt utrymme 

Det första du bör ha i åtanke när du ska inreda din balkong är vilka möbler som passar in, är praktiska och går i den stil du vill uppnå. För att du och dina vänner ska kunna njuta och sitta på balkongen kommer ni dels behöva någonting ni kan sitta på, men även ett slags bord eller en avlastningsplats där ni kan lämna dryck eller tilltugg.  

Inred därför inte din balkong med onödiga möbler utan försök utnyttja din uteplats maximalt genom att välja både personliga detaljer, men även de möbler som kommer göra att ni trivs att sitta utomhus.

En balkong kan exempelvis fungera som en förlängning av din lägenhet om vädret tillåter, så inred din balkong som ett helt eget rum. Även om det finns oändligt många detaljer du med fördel kan inreda din balkong med, har vi listat några självklara val för att göra din balkong mysigare. 

1. Inred lågt  

För mindre balkonger är ett givet tips att välja att inreda lågt. Genom att inreda lågt med exempelvis stora, mjuka sittkuddar och mattor ger det en mysig loungekänsla.

Om du vill ha balkongmöbler så kan du välja låga fåtöljer eller solstolar med små passande sidobord. Att inreda lågt gör att du kan använda ditt utrymme både för ljusa morgonstunder och ljumma sommarnätter. 

2. Låt det bli en grön oas 

För den som har gröna händer kan du rama in hela din balkong så det blir en grön oas. Här kan du med fördel blanda allt ifrån buskliknande växter till färgglada blommor och fruktträd. Om du har nära till insyn av grannar kan gröna växter även fungera som ett smart insynsskydd, samtidigt som det ger din balkong en hemtrevlig och familjär känsla.  

Om du är rädd för att dina växter inte ska klara sig under vintern kan du välja växter som antingen klarar av lägre temperaturer eller så kan du ställa in växterna tills det att vädret tillåter. 

3. Välj rätt belysning 

Rätt belysning för din balkong är A och O för att skapa en mysig känsla utomhus. Här har du oändligt med val du kan göra, men vi rekommenderar att du satsar på varmt ljus för att skapa en så mysig stämning som möjligt.

Blanda gärna även olika ljuskällor som lyktor, levande ljus och ljusslingor och häng upp dem på olika höjder på din balkong för trevliga kvällar utomhus. 

4. Addera färg 

Om du drar dig för att inreda ditt hem i färgglada toner kan du istället låta din balkong bli en fristad för olika färgskalor och toner. Du kan börja med att addera några små färgklickar i detaljerna för att sedan komma underfund med vilken stil du vill att din balkong ska gå i.

Några exempel är att placera krukor i pastellfärger, inreda med färgglada kuddar eller mindre detaljer i färg som ljus eller lyktor. 

5. Byt golv 

En stor del av mysighetsfaktorn på en balkong sitter i det golv man väljer. Genom att byta golv på din balkong till exempelvis ett trädäck förhöjer du känslan av din balkong direkt och gör att din uteplats blir som en förlängning av ditt hem.

Med ett snyggt golv kommer alla andra detaljer du väljer till din balkong att framhävas och blir en fin kontrast till dina växter och balkongmöbler. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar