Inredning för att ditt badrum ska se större ut! 

Inredning för att ditt badrum ska se större ut

Att inreda ett litet badrum är en utmaning för att både få plats med alla nödvändigheter, men samtidigt få rummet att kännas luftigt och rymligt. Mindre badrum med begränsat utrymme ställer krav på lösningar som både är smarta och kombinerar funktion och design. Vi listar knep vid inredning för att ditt badrum ska se större ut! 

Små badrum ställer högre krav 

När du ska inreda ett litet badrum har du helt andra förutsättningar där du dels behöver få in alla nödvändigheter, men samtidigt få rummet att kännas större än vad det egentligen är. Du behöver därför ha en specifik plan över hur du kan inreda ditt badrum på smartaste sätt.  

Du behöver dels tänka yteffektivt, men även på vilka färgskalor som gynnar mindre utrymmen. Både detaljer och förvaringsutrymmen behöver vara noga uttänkta för att var sak ska ha en tydlig uppgift i rummet.

Många väljer att inreda sitt badrum i enlighet med sina andra rum så hela hemmet får en röd, sammanhängande tråd, medan andra istället väljer färg och material utefter ens utrymme. Hur du än väljer att inreda ditt badrum finns det ett flertal saker som gör att rummet ser större och rymligare ut.   

Utnyttja ytorna 

För mindre rum är det en god idé att utnyttja ytorna så gott det går. För ett litet badrum kan det exempelvis handla om att välja en vägghängd toalett som tar mindre plats och gör städningen betydligt lättare. Detta ger ett luftigare intryck och ger dig mer plats att klämma in andra nödvändigheter i rummet.  

Att även lyfta förvaringen från golvet ger ett mer städat intryck och genom att utnyttja höjden kan du placera hyllor eller smalare väggskåp mer diskret. Tänk på att endast förvara det du verkligen behöver i ett litet badrum då det snabbt kan kännas trångt, men välj ut några fina detaljer som kan lyfta rummet och ge det en hemtrevlig känsla. 

Inred i rätt färgskalor 

Att inreda med rätt färger kan verkligen vara det som skapar illusionen av ett större rum. Genom att välja ljusa färger till ditt badrum öppnar du upp rummet och om alla ytor som golv, tak och väggar går ton i ton uppfattas rummet automatiskt som större.  

Om du inte vill att hela rummet ska gå i samma färgskala kan du antingen välja en fondvägg eller ett annat kakel för en del av rummet som passar ihop med resten av rummet. Har du dessutom ett badrum utan fönster är rätt färg A och O för att rummet ska kännas större.  

Lura ögat med rätt spegel 

Speglar förstorar ett rum och för ett litet badrum gör detta verkligen en stor skillnad. Spegeln reflekterar ljus från fönster och lampor och skapar en extra dimension så här kan du med fördel välja en större spegel för en bättre effekt.  

Även belysning bidrar till att rummet ser större och om du har ett flertal olika ljuskällor i rummet som lyser upp alla vrår inklusive hörn ger det en känsla av att badrummet är rymligare. 

Inred med compact living-lösningar 

Om du renoverar ett litet badrum kan du använda ett flertal olika compact living-lösningar för att få mer yta och smartare förvaring. Du kan exempelvis bygga hyllor i väggen eller platsbygga både skåp och hyllor för att utnyttja det lilla utrymmet på bästa sätt.   

Om du inte har förutsättningarna att renovera ditt badrum kan du hitta andra smarta lösningar med möbler med kombinerade funktioner där du bland annat kan ordna med förvaring inuti möbeln. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar