Extrem värme i Europa – igen!

Extrem värme i Europa – igen!

I samarbete med VidaXL

Forskarna är alla överens om att vädret har förändrats drastiskt de senaste åren. Det har man inte minst kunnat se de senaste somrarna i Europa, då hisnande temperaturer över fyrtio strecket har kunnat läsas på diverse temperaturer i södra Europa. Sannolikt är det ett väderfenomen som vi alla måste vänja oss vid. Men hur står det egentligen till här hemma i Sverige?

Du kanske kommer ihåg det? Gick du och var lite små sur på dig själv för att du inte hade fått i ordning i trädgården innan sommaren stod för dörren? För bara några år sedan kunde man i Sverige uppleva en otroligt bra sommar, samtidigt regnade det i sydeuropa. Vem vet, kanske blir det samma visa i år och därför är det all idé att börja tänka på uteplatsen, balkongen, trädgården och inte minst uterummet. För visst vill du kunna njuta av sommaren, när den väl är här? 

Är du redo för slappa dagar i härligt solsken?

Hur står det till egentligen? Är alla utemöbler på plats? Om inte, har du ingen tid att förlora. Om du verkligen vill kunna slappna av och njuta av solen när den väl är här kan du satsa på en härlig solsäng. En solsäng kan placeras ute i trädgården under ett träd för dig som vill ligga i skuggan och läsa en trevlig bok eller surfa på internet på din surfplatta. 
Utemöbler är A och O när det kommer till trevliga middagar utomhus på sensommarkvällar och inte minst de där lata dagarna när du går och fixar lite i trädgården. Om du vill kunna äta en god middag ute i trädgården är ett matbord med tillhörande stolar ett bra alternativ. Du som vill få så mycket som möjligt ut av din trädgård eller uteplats kan satsa på en sittgrupp också. I en bekväm soffa eller fåtöljer med sköna dynor kan du flytta livet utomhus när vädret tillåter. 

Så får du möblerna att hålla säsong efter säsong

Praktiska material gör det enkelt att hålla utemöblerna rena och fräscha, samtidigt håller de självklart längre om de underhålls på rätt sätt. 
Om du vill kunna få glädje av dina utemöbler under en lång tid bör du satsa på bra kvalitetsmaterial som håller. Glöm inte att läsa den tillhörande bruksanvisningen så du kan underhålla just dina utemöbler på rätt sätt. Det är viktigt eftersom olika utemöbler är tillverkade i olika material och dessa underhålls på olika sätt.
Se även till att förvara dina utemöbler på rätt sätt när säsongen är över, det bidrar också till att möblerna håller längre. En del möbler tål att stå ute hela året medan andra bör förvaras torrt.