Inred ditt hem med furumöbler! 

Inred ditt hem med furumöbler

Den klassiska täsorten furu som var populärt på 1970-talet är återigen trendigt och att inreda sitt hem med furumöbler ger ett varmt och hemtrevligt intryck. Men vart hittar du furumöbler idag och hur kan du designa ditt hem med furuinslag? Inred ditt hem med furumöbler eller måla om möblemang för en naturnära känsla!  

Träinredning är trendigt igen 

Länge har vi svenskar föredragit de nordiska träslagen nä det kommer till att inreda våra hem, vare sig tonerna går i ljusa eller mörka nyanser. Det är även högst populärt att förnya dina gamla trämöbler genom att måla om dem antingen i någon ljus ton eller romantiskt i shabby chic.   

En träsort som gjort stor comeback på senare år är de gamla furumöblerna från 1970-talet. Länge har de känts föråldrade och fått stå och damma i mångas förråd, men nu är de tillbaka för att stanna.

Furutrenden kan även ses utanför Sveriges gränser då japaner har ett stort intresse för det svenska träslaget, likaväl jetset folk som väljer att inreda sina stugor i Alperna med furumöbler.  

Om du inte har kvar dina gamla furumöbler kan du ha en stor chans att hitta och fynda furumöbler på olika loppisar. Här kan du välja att inreda ditt hem som de är eller renovera dem och måla om i en passande färg. 

Inred med en statement möbel i furu 

När du inreder med furumöbler är en god tumregel att less is more. Istället för att leta fram alla furumöbler du kan hitta, är det en bättre idé att välja ut en statement möbel i furu. Detta kan exempelvis vara en ståtlig fåtölj eller ett snyggt furuskåp.

Huvudsaken är att möbeln syns och får uppmärksamhet i rummet. Väljer du en fåtölj kan du exempelvis mjuka upp den med olika kuddar eller plädar och kan ändra från säsong till säsong. 

En fördel med furumöbler är att de är gedigna, hållbara och kan lagas och moderniseras efter smak och tycke. Fejkträ har inte samma förutsättningar och går snabbare sönder.

Måla om furumöbler till en ljus färg  

Känner du att dina befintliga furumöbler har gjort sitt eller behöver uppdateras kan du måla om dem till en liknande färg som du har på väggen. Detta är ett otroligt smart sätta att förnya dina möbler och få det att kännas som att du investerat i en helt ny möbel.

Det är både hållbart och kan spara dig rejäla slantar. Om du dessutom vill att din möbel ska kännas använd och lite sliten kan du sandpappra hörn och kanter där möbler oftast mister sin färg först. 

Matcha med andra trädetaljer 

Att kombinera andra trätyper med dina furumöbler ger ett harmoniskt och avslappnat intryck i hemmet. Den typiska skandinaviska stilen är ett gott exempel på detta. Här kan du exempelvis investera i snygga trädetaljer som exempelvis en större spegel, till mindre inredningsdetaljer som askar eller trädekorationer.

Var heller inte rädd att blanda mörka och ljusa trätoner med varandra. Japansk inredning har ofta mörka trädetaljer som går mycket bra tillsammans med våra skandinaviska ljusa träslag och furu gör sig otroligt bra med mörkare trämöbler. 

Naturkänsla har många möjligheter 

Du kan självklart inreda ditt hem med furumöbler oavsett om ditt hem har en stil av retro, industriella inslag eller en typisk skandinavisk känsla, men furumöbler blir bäst uppskattade i hem med naturkänsla. Om du har en vit bas med träinslag har du en hel del möjligheter att leka med färger och material för att få fram ett personligt hem som samtidigt är trendigt! 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar