Köp Gardena slangvinda för lättare vattning!

Gardena slagvinda

Har du en större trädgård som kräver en längre vattenslang för att kunna vattna dina växter utomhus? Att behöva rulla in slangen efter vattning kan bli tidskrävande, speciellt om du vattnar din trädgård varje dag. Med Gardena slangvinda kan du snabbt och enkelt rulla in din vattenslang i ett svep. 

I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta om Gardenas slangvindor och tillbehör! 

Vad är en slangvinda? 

En slangvinda är en slags slangvagn som gör att du kan hålla ordning på din vattenslang i din trädgård eller stora balkong. Den ser till att din vattenslang förvaras på ett kompakt sätt när den inte används, vilket gör att den håller sig fräsch och hel längre. När du sedan ska använda den kan du snabbt och enkelt rulla ut slangen så långt som det behövs för att vattna dina blommor.  

Vad som gör slangvindor till ett så praktiskt redskap i trädgården är på grund av att många modeller även är utrustade med hjul som gör att du enkelt kan förflytta slangvindan runt om i trädgården.

En del slangvindor har även funktioner som gör att de rullar upp slangen automatiskt likt en dammsugare och har en låsfunktion som håller kvar den delen av slangen som inte används.   

Gardena slangvinda med tillbehör 

Gardena är trädgårdsvarumärket som erbjuder kvalitativa slangvindor i olika slag beroende på ditt och din trädgårds behov. Här kan du välja mellan enklare modeller med de allra nödvändigaste funktionerna, till mer avancerade slangvindor med funktioner såsom spjut som hjälper till att fästa slangvindan i gräsmattan.  

Du kan även välja mellan fristående slangvindor och väggslangboxar som du fäster direkt på väggen. Beroende på vilken typ av slangvinda du väljer så skiljer de sig i hur de fungerar och används. Här nedan listar vi några av Gardenas slangvindor perfekta för din trädgård! 

Gardena AquaRoll S m 20m Classic – Budgetvalet 

Om du är ute efter en budgetvariant av slangvagn är Gardena AquaRoll S m 20m ett bra alternativ till din trädgård. Detta är en pålitlig slangvagn med ett stort och stabilt handtag som du enkelt kan veva in din slang med när du använt den. Du kan även justera handtaget för att spara mer plats när du förvarar slangvagnen.  

AquaRoll är även utrustad med ett innovativt frostskydd som gör att du kan förvara den ute i trädgården utan att behöva vara rädd för att frost och annat väder ska förstöra den.

Denna slangvagn har en räckvidd på 20 meter och ger ett maximalt vattenflöde med hjälp av den vinklade slangkopplingen som ser till att slangen inte böjer sig.  

Sorry, no prices available at this time.

Gardena Classic Slangbox 15 Set – Lätt att transportera 

För den med en mindre trädgård som inte kräver lika stor räckvidd är Gardena Classic Slangbox värt att investera i. Denna kompakta slangbox har en längd på 15 meter och kommer i en lätt och smal konstruktion utan hjul som gör att du kan förvara den praktiskt taget överallt.

Detta gör den till ett gott val om du exempelvis vill transportera den till ditt sommarhus, på campingen eller andra aktiviteter.  

I detta set får du med en slang, en reglerbar strålpistol och alla original Gardena system-kopplingar som gör den klar att användas på direkten. Slanglådan har även en fällbar vev och handtag som gör att den får plats både i husvagnen eller bilen. 

Sorry, no prices available at this time.

Gardena AquaRoll M Easy Metall Set 25m – Fler funktioner 

Vill du istället ha fler funktioner till en större trädgård bör du kika in modellen Gardena AquaRoll M Easy Metall. Här har du en slanglängd på hela 25 meter och metallvindan är både robust och tålig för en mycket hög hållbarhet.  

Den har en utfällbar fot som underlättar bevattningsarbetet då slangvindan står kvar på plats även när du drar iväg med slangen.

Den är utrustad med ett droppskydd som förhindrar att vatten läcker ut både under transport men även när du använder den. Den har dessutom en praktisk slangstyrning som gör att slangen rullas upp jämnt utan att den behöver styras för hand.  

Sorry, no prices available at this time.

Gardena Väggslangbox RollUp S 15m – Med väggfäste 

Gardena har även modeller av slangvindor med väggfäste som gör din vattning mycket tidssparande och enkel. Gardena Väggslangbox RollUp S är en kompakt slangbox med räckvidd på 15 meter som du fäster på en vägg och sedan är den redo att användas.

Här får du maximal rörelsefrihet i trädgården då du kan vrida boxen mer än 180 grader, vilket gör att slangen inte trasslar sig.  

När du ska använda den så behöver du endast dra ut slangen och den låses sedan på plats när du slutar dra. Efter användning kan du låsa upp slangen med hjälp av en lätt ryckning och slangen rullas då automatiskt upp tillbaka till sitt fäste.  

Under väggfästet har du dessutom smarta förvaringsalternativ för andra slangtillbehör. Med både UV-skydd och frostskydd kan du fästa slangboxen efter behov.  

Sorry, no prices available at this time.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar