Njut av en egen pool!

Njut av en egen pool!

Få saker känns lika lyxiga som tillgång till en egen pool. Det är något med närhet till vatten som lockar de flesta, oavsett om det är sjöutsikt eller bara ett litet fågelbad. Idag har många människor en stressig och fullbokad vardag, vilket gör det ännu viktigare med avkoppling och vardagslyx. Koppla av och njut i en ny pool hemma i trädgården – det är en dröm som kan bli sann.

Att bygga en egen pool är mer tillgängligt än någonsin och det finns många möjligheter. Det spelar ingen roll om du är sugen på en riktigt stor pool där du kan bjuda alla dina vänner på poolparty, eller om du föredrar en lite mindre variant för avkoppling. Det finns pooler för de flesta önskemål och behov.

Varm eller kall?

För vissa känns det lite onödigt med en pool i Sverige. Det är trots allt inte så ofta det är badtemperatur. Detta behöver dock inte vara ett hinder eftersom det finns uppvärmda pooler som håller en behaglig temperatur året om. Det finns också smarta lösningar för att ta tillvara solens värme, exempelvis genom pooltäckning eller pooltak. Det gör att du kan njuta av din pool även när det är kyligt i luften. Om du inte är sugen på en uppvärmd pool kan du givetvis även haka på den senaste trenden som kallas för ”cold exposure”.  Där anses kallbad vara det allra bästa.

Snygga pooler för alla behov

Om du tror att en pool måste vara missprydande och vräkig tror du fel. Idag finns det otroligt många modeller, material och utformningar på pooler, så du kan välja något som passar in i just din trädgård. Vissa väljer att klä in sin pool i ett snyggt trädäck, medan andra matchar olika pooldetaljer med husets fasad eller inredning. Det gör att poolen snarare blir ett naturligt inslag i trädgården och en given samlingsplats för barnens kompisar såväl som vuxna vänner.

Givetvis finns det även snygga och diskreta lösningar för pumpar, pooltäckningar och annat som hör till din pool. Varför inte dekorera din pool lite extra med snygga lampor, ljusslingor eller flytande dekorationer? Om du vill göra ditt poolområde extra bekvämt och personligt kan du piffa till det med solstolar, snygga kuddar och kanske ett avlastningsbord för drinkar och handdukar. Då känns det plötsligt som att du har fått ytterligare ett vardagsrum och en ny samlingsplats för hela familjen.

Spabad

Om en stor nedgrävd pool inte riktigt passar dig finns det ett brett urval av pooler och spabad ovan jord. Speciellt spabad är mycket populära eftersom du får den härliga spakänslan hemma. Ett perfekt ställe att koppla av efter en lång arbetsdag, eller för att inleda helgen. Spabad finns i flera storlekar så att du kan välja om du vill kunna dela din avkopplande stund med någon eller några andra. En annan fördel med spabad är att de är varma, vilket gör att de är extra härliga att använda på vintern, eller bara när du behöver mjuka upp spända muskler.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar