Inspiration till badrummet – Trender för inredning!

Inspiration till badrummet

Går du i tankarna att renovera eller inreda ditt badrum, men känner dig vilsen när det kommer till både stilar och färgskalor? Oavsett om du ska inreda ett större badrum eller ett mindre utrymme så finns det flera nya trender och färgkombinationer du inte bör missa.  

Vi ger dig i denna artikel inspiration till badrummet och listar några givna trender för inredning! 

Hitta inspiration 

Vad är du ute efter för känsla när det kommer till ditt badrum? Att fundera ut vad för intryck du vill ge av ditt badrum har större betydelse än att följa trender. Vill du ha det vitt och enkelt, vill du blanda naturfärger för en lugn och harmonisk känsla eller är du ute efter några trendiga detaljer för en lyxig känsla?  

Här kan det vara en god idé att söka på inspirationsbilder för att kunna klura ut vad vision du har av ditt badrum och vad du vill åstadkomma innan du gör dina inköp.  

Vad är trendigt just nu? 

Vad som är trendigt eller inte beror till stor del på både smak och tycke, men det går att se några generella trender för 2023/2023 när det kommer till kulörer och detaljer.

Naturnära toner i både trä och sten håller fortfarande i sig både när det kommer till golv och väggar. Detta ger ett harmoniskt och lugnande intryck som många är ute efter.  

På mindre detaljer som handdukstork går trenderna i varma toner såsom brushed bronze, stainless och brushed brass. Toppa detta med någon grön växt för en rogivande detalj för en optimal finish. 

Jord – och naturlig färgskala 

Inredning i naturens färgskala som brunt, beige, grått och med träinslag är en trend som inte verkar gå ur tiden. Ett badrum med dessa toner ger en lugnande hotellkänsla och är inspirerat från japanska badrum, med någon grön växt som ger det lilla extra för inredningsdetaljer.  

Varför dessa färgtoner är så pass populära beror till stor del på att den går väl ihop med den Skandinaviska inredningen och designen. Att även blanda exempelvis gråa toner med marmor eller vitt gör att du med några få föremål kan ändra känslan i rummet.

Om du känner att badrummet blir för kallt med sten och betong kan du addera naturliga material som trä och rotting för en mer hemtrevlig känsla. 

Vita och luftiga badrum 

För den som vill kombinera olika vita toner med exempelvis ljus kalksten eller grått finns det ett flertal olika vägar att gå. När du inreder ditt badrum med en vit bas kan du vara säker på att du har ett badrum som du kan leka lite med olika stilar utefter olika trender som kommer och går.  

För mindre badrum är det även en god idé att inreda i vitt då rummet ser större ut än vad det är. Sedan kan du kombinera gråa eller naturtoner för att göra badrummet mer personligt.  

Trendiga detaljer 

Under flera år har små, trendiga detaljer ofta i svart varit på tapeten och detta verkar hålla i sig även inför nästa år. Många väljer att kombinera gråa betongtoner tillsammans med exempelvis en svart duschvägg eller handduksstork som ger en stilren och lyxig känsla.  

När det kommer till de svarta detaljerna är det allt ifrån matta till lackerade ytor som är extra populära. Om du väljer att införa svarta detaljer är det viktigt att du även har ljusinsläpp och belysning i åtanke för snyggast resultat. 

Oavsett vilka stilar och färgtoner som du känner lite extra för kan en kombination av flera trender med eleganta detaljer göra ditt badrum mer pesonligt. Var inte rädd för att leka både med material och kulörer för ett badrum helt i din smak!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar