Bästa alliancefläkt 2024 – Få ett ökat flöde vid matlagning!

Bästa alliance fläkt

Bästa alliancefläkt 2024 – En alliance fläkt är en typ av köksfläkt som kopplas till husets centralventilation och skapar en sammanslutning mellan olika rum i huset till exempel tvättstugan, köket och badrummet. Det är alltså en produkt som kopplas ihop med det befintliga ventilationssystemet.  

Med dessa får du ett ökat flöde vid matlagning och möjligheten att exempelvis kunna vädra ut badrummet genom köksfläkten. Det finns många olika typer av alliance fläktar för olika hushåll och här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 alliancefläktar bäst i test 2024

1.Vår vinnare! Franke alliance fläkt 934-16 Fusion Villa 

 • Enkel att rengöra 
 • LED – belysning 
 • Rostfri 
 • 90 cm bred 

Vinnaren av vårt test är Franke alliance fläkt 934-16 fusion villa. Denna modell passar främst för dig som bor i villa. Fläkten har en motor med tre olika hastigheter som kommer öka luftflödet när du lagar mat och ger dig möjligheten att själv välja vilken hastighet du vill att den arbetar i. Fläkten monteras upp på väggen och är utrustad med LED-belysning som gör att det blir enklare för dig att se bra när du lagar mat.  

Franke alliance fläkt 934-16 är både rostfri och har en snygg design i svart glas. Filtret är gjort i metalltråd och placeras både undertill och framtill som gör att allt matos fångas upp. Filtret kan sedan enkelt rengöras förhand eller stoppas i diskmaskinen. Denna modell av alliance fläkt är 89,8 centimeter bred och 35,3 centimeter djup.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Franke Alliancefläkt Tender 724-10 Lägenhet – För lägenheter! 

 • Enkel att rengöra 
 • Stilren design 
 • LED-belysning 
 • 90 cm bred 

Franke Alliancefläkt Tender 724-10 är en väggmonterad alliance fläkt som är perfekt för dig som bor i lägenhet med gemensam centralfläkt. Fläkten är utrustad med en LED-belysning som lyser upp spisen klart och tydligt. Denna fläkt är även mycket enkel att rengöra då fläkthjulet och skyddsgallret kan diskas för hand eller i diskmaskin och motorpaketet kan smidigt torkas av med en fuktig trasa. Tack vare detta kan du hålla fläkten ren och fräsch i flera år.  

Tender 724-10 är 89,8 centimeter bred och 49 centimeter djup. Fläkten kommer i en mycket snygg och stilren design som kommer få ditt kök att se exklusivt ut. Fläkten är svart och helt rostfri och du kan välja mellan tre olika storlekar så den passar just ditt kök.  

3. Cylinda TRINDA 70-1 RFR Alliance Villa – God belysning! 

 • Bra belysning 
 • Monteras upp på väggen 
 • Rostfri 
 • Aluminiumfilter 

Cylinda TRINDA 70-1RFR Alliance är en alliance fläkt som monteras upp på väggen. Fläkten är rostfri och har ett justerbart grund- och foceringsflöde. Den är därför perfekt för dig som bor i villa och fläkten har 3 olika hastigheter så du kan anpassa luftflödet. Fläkten kommer i en mycket stilren och modern design som kommer få ditt kök att se fräscht och elegant ut.  

Cylinda TRIND 70-1 erbjuder dig väldigt bra belysning tack vare lysrören den är utrustad med. Filtret är gjort utav aluminium och det kan rengöras på ett mycket enkelt sätt. Fläkten är även utrustad med en timer som gör det möjligt för dig att kunna låta den stå på även efter matlagning då den stängs av automatiskt enligt timerns inställning. Denna fläkt är 68,8 centimeter bred och 47 centimeter djup.  

3 vanliga frågor om alliancefläktar: 

Vad är en alliancefläkt? 

En alliance fläkt är en fläkt med en egen motor som kopplas ihop med den befintliga centralfläkten. Själva syftet med en alliance fläkt är att den ska öka flödet när du lagar mat. Du kan ställa in både grund- och foceringsflöde via spjället. En alliance fläkt kan användas i både lägenheter och villa och kan ge en mycket högre ventilationseffekt i hela huset. Du kan även få möjligheten att kunna styra alla ventilationspunkter via ett reglage. 

Alla modeller är försedda med olika egenskaper och motorerna har även flera hastigheter där du kan öka eller sänka luftflödet vid matlagning. Det finns väldigt många varumärken som säljer olika typer av alliance fläktar i flera storlekar.  

Vad ska man tänka på vid köp av en alliancefläkt? 

Om du haft tankar på att köpa en alliance fläkt så finns det en hel del saker att tänka på. Till och börja med så fungerar inte en alliance fläkt på samma sätt som en vanlig köksfläkt gör.  

En alliance fläkt kräver att alla ventilationsenheter fungerar tillsammans. Därför går det inte bara att byta din köksfläkt hur som helst. Absolut viktigast är att se om ditt hushåll är kompatibelt med detta ventilationssystem genom att kika på om du har en alliance lösning sedan tidigare. För att få bäst önskat resultat är det bra om du konsulterar en ventilationsfirma. 

När du väljer modell behöver du tänka på att välja en modell utifrån om du bor i lägenhet eller villa. Du bör också ha modellen i åtanke så designen passar in i ditt kök och hur du önskar att den ska sitta. Om du exempelvis vill att den ska hänga från taket, vara uppsatt på väggen eller om den ska hänga under ett skåp.  

Någonting som även är viktigt att ha i åtanke när det kommer till alla typer av köksfläktar, är hur bred den är. Det är ofta rekommenderat att fläkten är cirka 10 centimeter bredare än din spis.  

Hur mycket kostar en alliancefläkt? 

Priset för en alliance fläkt kan variera något beroende på varumärke och olika modellers egenskaper. Fläkten kan därför kosta allt ifrån 5 000 – 19 000 kronor, så utgå därför efter din budget och dina behov.  

Källor:  

https://www.produktexperter.se\koksflakt/

https://www.franke.com/se/sv/hs/products/hoods/alliance.html

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa alliancefläkt

Hemmy
Inredningsvaruhuset
Tretti
Prisjakt
Pricerunner

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar