Ismaskin bäst i test – Is hemma för dina kalla drinkar!

Ismaskin

Ismaskin bäst i test – Med en ismaskin har du alltid is hemma för dina kalla drinkar eller iskaffe . Detta utan att du behöver slösa pengar på att köpa is i påse eller hela tiden planera så du har is hemma.  

Men det finns också ett väldigt stort utbud av ismaskiner på marknaden idag. En del är mer avancerade och kommer med flera funktioner och är därmed mer kostsamma. Andra modeller har en enklare konstruktion och säljs därmed till ett bättre pris.  

Vi hjälper dig att välja den bästa ismaskinen för dig och har letat fram marknadens bästa ismaskiner i olika prisklasser. 

Topp tre ismaskiner bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Wilfa ICEI2S 

 • Rostfri konstruktion 
 • Större kapacitet 
 • Mycket effektiv 
 • Lättanvänd display 

Ismaskinen ICEI2S från varumärket Wilfa hamnar inte bara på förstaplatsen på vår topplista. Det är en populär favorit på andra topplistor och även bland kunder. Anledningen är att den är tillverkad av rostfritt stål och därmed har en robust konstruktion. Detta gör att den står stadigt och också är enkel att rengöra.

Dessutom har denna ismaskin en större kapacitet trots sin kompakta storlek och kan tillverka upp till 12 kilo is per dag. Maskinen är enkel att använda tack vare en välutvecklad display där du bland annat kan se när det behöver fyllas på vatten och där du även kan välja vilken typ av is som ska tillverkas. Du kan välja mellan två olika isstorlekar vilket ger dig mer valfrihet. 

Sorry, no prices available at this time.

2. Caso Icemaster Pro – Snabbaste modellen! 

 • Stilren design 
 • Två olika isstorlekar 
 • Stor kapacitet 
 • Enkel att rengöra 

Från Caso har du denna stilrena ismaskinen Icemaster Pro. Detta är också ett mycket populärt val på marknaden och har en stor kapacitet som gör den till en bra investering till årets alla fester. Maskinen kan tillverka is på mellan 6-13 minuter beroende på vilken storlek du vill ha på isbitarna. Du kan välja mellan två olika storlekar och ger därmed en mer skräddarsydd maskin.  

Maskinen rymmer 2,2 liter vatten och indikerar när vattennivån börjar bli lägre. Om du letar efter en kompakt och snabb ismaskin är det Icemaster Pro från Caso som du bör välja. 

Sorry, no prices available at this time.

3. Emerio Ismaskin – Flera olika storlekar på isen! 

 • Tar upp mindre plats 
 • Tillverkar upp till 12 kg is per dag 
 • Tre olika isstorlekar 
 • Digital display 

Vi har också valt att inkludera en ismaskin från Emerio. Denna modell är kompakt, vilket gör att ismaskinen är enklare att förvara i köket när den inte används. Maskinen är också mycket rejäl och tillverkad av rostfritt stål.

Detta ger ismaskinen en längre livslängd, men dessutom är den även enkel att hålla ren där du kan torka ur ismaskinen med en trasa. 

Vad som gör denna modellen lite utmärkande är att du har tre olika isstorlekar att välja mellan. Detta ger dig is för flera olika drinkar och perfekt för dig som gillar att blanda drinkar hemma. Dessutom har denna ismaskin en större kapacitet och kan tillverka upp på 12 kg is per dag vilket gör den perfekt för event eller fester. 

För att du ska kunna justera maskinen för att passa dig har den försetts med en digital display. Här kan du välja vilken isstorlek du föredrar och även se när vattnet behöver fyllas på.  

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om ismaskiner: 

Är frys med ismaskin ett bättre alternativ? 

Många moderna frysar är idag utrustade med en inbyggd ismaskin. Såklart ger detta många fördelar och är en bra bonus. Men att behöva byta ut frysen för att få tillgång till denna funktion kommer också bli väldigt kostsamt. Dessutom är de inte alltid lika effektiva eller har samma kapacitet som många separata ismaskiner.  

Här gäller det helt enkelt att du gör ett val som passar dig och om det är dags att uppgradera frysen i hemmet kan det vara värt att lägga till lite för att få en frys som har en inbyggd ismaskin. Detta gör att du kan spara plats i köket.  

Varför är det viktigt att man rengör en ismaskin? 

Om du gör is i en maskin som inte har rengjorts grundligt mellan användning finns det risk för att detta påverkar smaken på drinken som du ska göra. Du kan rengöra en ismaskin på lite olika sätt men det är till exempel viktigt att du aldrig har kvar vatten i behållaren när den inte används.  

Töm behållaren och torka ur ismaskinen för att den ska vara ren inför nästa gång den används. Det finns risk att bakterier gror i ljummet vatten och detta kommer påverka smaken på isen du gör. 

Vad kan man använda en ismaskin till? 

Det finns flera tillfällen under dagen som du kan behöva is. Kanske du uppskattar en kall iskaffe på sommaren eller vill kunna blanda till en härlig drink på kvällen. Men detta kräver också att du planerar och säkerställer att du faktiskt har is hemma.  

Det tar några timmar att frysa is i en behållare och fördelen med en ismaskin är att du kan få isen klar snabbare. Framför allt under årets varmare dagar är intresset för ismaskiner stort och många vill kunna kyla sitt vatten, Coca Cola eller drink för lite svalka. Välj en ismaskin som passar dig och sedan är det bara att börja blanda dina drinkar på hemmaplan. 

Källor: 

https://storkoksbutiken.se/blog/kopguide-for-ismaskin/

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar